Vydejte se za podzimním dobrodružstvím do Mariánských Lázní. Nebudete litovat!

Tipy a návody 14. září 2020

Mariánky, jak jim říkají místní, to jsou typické lázeňské domy, překrásné hotely a romantické kolonády, ale i muzea, sochy, parky a upravené vycházkové trasy. Kouzlu lázní tu podlehla již celá řada významných osobností i prostých milovníků odpočinku.

Lázeňství se v České republice těší velké oblibě a léčivých minerálních vod z půdy Mariánských Lázní vyvěrá hned stovka. Některé z nich jsou více slané, jiné více železité, ochutnáte tu však i klasické kyselky. Využívány jsou nejčastěji během klasické pitné kúry a k léčebným uhličitým a plynovým koupelím a injekcím, které si poradí s nejrůznějšími problémy týkajících se močových a dýchacích cest i pohybového ústrojí. Během dalších lázeňských procedur se tu setkáte s léčivými obklady, koupelemi a zábaly, které jsou nejen léčivé, ale i příjemné.

Ochutnávky léčivých pramenů spojte s procházkou překrásným městem. Zdobené lázeňské domy a hotely jsou zasazeny do zalesněných úbočí, které pomáhají jinak turisticky rušnému městu zachovávat klidnou a pohodovou atmosféru. Město poseté stovkou minerálních pramenů tu ochutnáte téměř na každém rohu, u řady z nich se tyčí elegantní kolonády a majestátní pavilony s chutnými lázeňskými oplatkami. Centru města dominuje litinová pseudobarokní kolonáda zakončená robustní kopulí s proslulým Křížovým pramenem, v jeho blízkosti vás neminou ani prameny Rudolfův a Karolinin. Každého návštěvníka města zaujme Zpívající fontána s vodní produkcí za doprovodu hudby, kterou ve večerních hodinách doplňuje scénické osvětlení. Nedaleko je pavilon Mariina a Ambrožova pramene.

Vydejte se za podzimním dobrodružstvím do Mariánských Lázní. Nebudete litovat!

Až vás unaví ochutnávání tamních pramenů, lázeňské procedury i kráčení městem, vydejte se na procházku do území chráněné krajinné oblasti Slavkovského lesa. Světoznámé prameny vás v studánkách a rašelinných tůních neminou ani na jeho půdě, pod rouškou zdejší tajemné krajiny však objevíte nespočet přírodních zajímavostí. Zaoblené zelené kopečky, vzácné rostliny, rozhledny i pozůstatky sopečné činnosti v čele s rozhlednou Hamelikou lákají velké množství turistů a každý, kdo při pobytu v Mariánských Lázních překročí hranice městečka a vydá se poznávat okolní krajinu, nebude litovat. Všechna zajímavá místa navíc křižují cyklotrasy, pokud tedy jezdíte na kole, rozhodně si ho nezapomeňte vzít s sebou.

Podlehněte kouzlu Mariánských Lázní i vy a zavítejte do jednoho z nejromantičtějších měst západních Čech – vybírat můžete z nepřeberného množství lázeňských i poznávacích pobytů včetně kulturních akcí. Rádi byste zotavovací pobyt s léčebným balíčkem, nebo si chcete jen odpočinout od pracovního týdne během víkendu v přírodě? Desítky rozmanitých hotelů různých kategorií poskytují vše, na co si vzpomenete.