Ženy mohou tančit v každém věku. I bez chlapa!

Michal Kostovčík, Eva Krejčířová 6
Dnes už Eva s Michalem trénují hlavně pro radost.
Videa 9. června 2012

Dokáže vám to tanečník Michal Kostovčík, který spolu s Evou Krejčířovou připravil unikátní DVD, podle nichž se naučí latinskoamerické tance každá z nás. A to v jakémkoli věku a dokonce i bez partnera.

A hned na úvod ochutnávka z prvního DVD, které vás zasvětí do umění svižného, původně kubánského tance. Takže: raz, dva, cha-cha-cha...

Michal Kostovčík: Obujte taneční boty a začněte!

Michal Kostovčík, Eva Krejčířová 3

Michal Kostovčík, několikanásobný mistr ČR v latinskoamerických tancích. Fešák, co?

Proč myslíte, že ženy tak baví tancovat?

V téhle hektické době si potřebují někde odpočinout od dětí a rodiny, dobít baterky. Proto čím dál víc žen chodí na taneční kurzy nebo různé „zumby“. A opravdu je to baví, stačí se zajít na nějaký takový kurz podívat.

Navíc tanec je nadčasová záležitost, latinskoamerické tance baví lidi v každém věku. Znám páry, kterým je přes šedesát, a pořád trénují a soutěží, prostě z lásky k tomu sportu.

To jsou profíci. Ale mně je přes čtyřicet a nikdy jsem se tanci nevěnovala. Může se i v tomto věku začít? Není už trošku pozdě?

Určitě ne. Tanec je především o píli a tréninku, talent je jen malý zlomek toho všeho. Trénovat a bavit se tím jde opravdu v každém věku.


„I třeba čtyřicátnice, která nikdy netančila, si přece může obout taneční boty a začít. Jediné, co potřebujete, je troška času a pozitivní přístup.“

A partnera k tomu nepotřebuji?

Dnes už ne. Kurzy, kde ženy tančí sólo a baví je to, jsou i proto velmi populární. Je to vlastně taková náročnější verze zumby nebo aerobiku. Ale opravdu jde hlavně o radost z pohybu a trochu té techniky navíc.

Jenže ne všude máte možnost takto tancovat. Kurzů je málo, ve velkých městech se občas nějaké najdou, ale žena z menšího města nebo vesnice si takový kurz a lektora bude shánět těžko. Proto jsme s Evou přišli s nápadem vytvořit seriál výukových DVD, která si doma můžete pustit a učit se podle nich.

Jak přesně to funguje?

Celý seriál má deset dílů a je koncipovaný tak, aby kroky v něm zvládl každý, žena i muž, a v jakémkoliv věku. Ale klidně i žena bez tanečního partnera, což dosud nikdy v Česku moc prezentováno nebylo.

Chtěli jsme, aby si prostě máma od dětí mohla doma na půl hodinky denně dát DVD do počítače, tancovat si, učit se nové kroky, prostě se pobavit, odreagovat. A s tímto záměrem celý seriál vznikl, takže si můžete každý krok procházet na hudbu, na počítání, dívat se na nejčastější chyby, pak se učit celou sestavu kroků a tancovat spolu s námi.

Zní to hezky. A sympaticky jednoduše. Kdy DVD půjdou na trh a jak je seženu?

Rozhodli jsme se dávat je jako dárek čtenářkám Vlasty k jejich oblíbenému časopisu. Takže namísto tanečních kurzů, za něž by utrácely tisíce, u Vlasty si mohou DVD přikoupit za nějakých 10 korun - což je taky cena, jaká tu ještě nikdy nebyla. Ostatně proto jsme taky do toho projektu šli: chceme, aby DVD byla cenově dostupná, aby podle nich ženy tancovaly, ale hlavně aby se u toho dobře bavily!

Na první díl DVD Škola tance s Vlastou se můžete těšit už 13. června!

tanec 1

tanec 2
tanec 3
tanec 4
tanec 5

Jak si objednat časopis Vlasta s přibaleným DVD?

Tvar SMS pro objednání prvního dílu CHA-CHA (pište bez diakritiky):

VLASTA TANEC1 JMENO PRIJMENI ULICE CP MESTO PSC

SMS odešlete na 902 11, obratem obdržíte zpoplatňující SMS v hodnotě 35 Kč - peníze budou odečteny z vaší SIM karty.

Vlastu s DVD vám zašleme do dvou týdnů od obdržení vaší objednávky.

*

Tvar SMS pro objednání celého setu (pište bez diakritiky):

VLASTA DVD JMENO PRIJMENI ULICE CP MESTO PSC

SMS odešlete na 902 11, obratem obdržíte zpoplatňující SMS v hodnotě 35 Kč - peníze budou odečteny z vaší SIM karty a částka za další čísla časopisu se vám bude strhávat každý týden až do čísla 33.

Vlastu s DVD vám budeme zasílat průběžně vždy do dvou týdnů od vyjití nového čísla.

Službu technicky zajišťuje ATS. Infolinka 776 999 199, www.platmobilem.cz.

michal eva

Školou tance s Vlastou vás provedou taneční mistři Michal Kostovčík a Eva Krejčířová.