Nechte na hlavě

Čepice Archiv firem
Archiv firem
Móda 22. února 2012

Jaro už klepe na dveře, pletené čepice ale ještě neuklízejte. Počasí se totiž ještě může rapidně změnit, a třeba dojde i na chlupaté ušanky.

Příjemné nošení

Ideální čepice by vás neměla „kousat“ ani jinak omezovat. Proto zvolte přírodní materiály jako lněnou přízi, bavlnu a vlnu (poslední dobou vede jednoznačně merino). Některé čepice bývají zateplené fleecem, který je velmi příjemný a zaručeně zahřeje.


Přízové barety

Ideální čapku pro zahřátí a zároveň i jako vkusný módní doplněk představuje klasický baret. Pořiďte si rovnou více barevných i střihových variací - dobře se nosí a také vám oproti kulichu z hrubé vlny tolik neponičí účes.

Naopak je můžete využít jako jeho součást, třeba pinetkami připevnit k pramínkům na temeni hlavy a dotvořit výsledný efekt přesně podle svého gusta. Módní dávku extravagance si můžete užívat po celý den, protože baret není třeba sundavat při každé příležitosti.





Retro s bambulí

Letošní smršť pestrobarevných bambulí nás baví. Možná si řeknete, že tenhle výstřelek už je na vás trochu příliš, ale prohlédněte si naši fotogalerii, třeba změníte názor.

Bambule jsou v kurzu, a pokud vyberete model, který bude mít jednoduchý barevný základ, může se bambule stát dokonalou ozdobou.

Nosí se i kožešinové varianty, které působí elegantně a noblesně. Úžasnou vychytávkou jsou bambule odepínací, protože můžete měnit jejich barvu podle momentální nálady a ostatních doplňků, nebo si ji jednoduše schovat do kabelky a proměnit se z uličnice ve stylovou dámu.

V obchodech jsme objevili i kulíšky s ušima, ale ty už považujeme za módní výstřelek, který náleží spíše teenagerům než jejich matkám.



Na doplňcích se barevně vyřádíte

Čepice pro letošní zimu byly jakýmsi předvojem trendů jarních a letních. Syté a výrazné barvy jsou stále oblíbenější a kde jinde se s nimi vyřádit než v případě doplňků? Můžete si pořídit klasiku s norským vzorem, s vplétanými barevnými copánky, výraznými pruhy nebo háčkovanými aplikacemi.

A pokud máte tvořivého ducha, není těžké dozdobit model korálky, broušenými kamínky nebo originální výšivkou, či jednoduše připnout brož a vyrazit ven. Užijte si poslední záchvěvy zimy ve slušivé čepici.



Další varianty pletených čepic, které vám budou slušet a podpoří váš osobitý styl, si vyberte ve Vlastě 08/2012:

Vlasta předplatné úzký