Očima muže: Nechte nás koukat

Láska a vztahy 3. února 2013

To se fakt musíš dívat po každý ženský, co jde kolem, zaznělo mi nedávno do ucha od mé drahé polovičky. Ani jsem nevěděl, že bych po někom koukal. „Hele, vždyť jsem to viděla,“ zaznělo s jistotou.

Ale ano, přiznávám, máte pravdu. Koukáme po jiných ženách a rovnou potvrzuji, že určité tělesné partie naše oko přitahují, aniž by tomu velel mozek.

Ten s tím nemá co dělat, nejsme zase tak hloupí, abychom ve společnosti jedné dámy okatě pokukovali po jiných.

Berte to klidně jako výmluvu, ale my se díváme vlastně nevědomky. Tak nám to nepředhazujte. Jo, probleskne nám třeba hlavou, že „tenhle kousek by tedy fakt stál za hřích“.

Ale to je tak všechno, v naprosté většině zůstane u toho problesknutí a za minutu o tom nevíme.

A navíc – vždyť děláte to samé. Chlapy okukujete úplně stejně, akorát ne tak nápadně jako my. Jedním pohledem dokážete obsáhnout a zhodnotit vše „podstatné“.

My jsme – prý kvůli jinému způsobu vidění – nuceni otáčet hlavou, a tak se prozradíme.

Navíc úplně stejně jako my v hospodě u piva hodnotíme ženské, tak i vy dokážete pořádně zdrbnout pánské osazenstvo, včetně onoho „ten by stál za hřích“.

Tak nás nechte, prosím, bez poznámek koukat, nemáme si vzájemně co vyčítat. A navíc: přiznejte se, že vám to i lichotí, když vnímáte, jak po vás civíme!

A mezi námi – škoda, že na vás to vaše čučení není vidět, naši vrozenou ješitnost by to určitě pohladilo.

Černý

Souhlasíte, že muži „čučí“ po ženách okatěji než ženy po mužích? Nebo podle vás ženy prostě nekoukají? A jak to máte, když se sejdete s kamarádkami - proberete všechny přítomné opačného pohlaví? Sdělte nám to v diskuzi pod článkem!