Vlastnoručně vyrobené dárky od dětí z domovů potěší a pomohou

Láska a vztahy 9. prosince 2019

Vánoce a advent jsou nejkrásnějším obdobím v roce, a to hlavně pro děti. Letos, stejně jako od roku 2012 se zapojí děti z dětských domovů z celé republiky ve spolupráci s Nadačním fondem Albert do prodávání svých vlastnoručně vyrobených výtvorů v Obchůdcích Albert.

Dárek od srdce, který potěší

„Každý rok před Vánoci vyrábíme v domově stovky rozmanitých dárečků a dekorací, které prodáváme ve vánočních Obchůdcích,“ říká sedmnáctiletá Sandra z Dětského domova Duchcov. Stejně jako ona, i letos se do těchto Obchůdků zapojí na šest desítek dětí z celé republiky, kteří se na tuto akci připravují i několik měsíců. V Dětském domově v Mníšku pod Brdy děti od začátku listopadu pečou vlastnoručně dělané perníčky různých tvarů, které plánují i svým blízkým a kamarádům.

Děti z dětského domova z Mníšku pod Brdy se chlubí svými vlastnoručně upečenými perníčky

Děti z dětského domova z Mníšku pod Brdy se chlubí svými vlastnoručně upečenými perníčky

Za nákupem a dobrým skutkem do vánočních Obchůdků

V obchodech Albert se předvánoční a adventní čas nese v duchu vánočních Obchůdků s dětmi z dětských domovů. Ti se do nich již sedm let zapojují a na jejich přípravě pracují i několik měsíců. Během těchto příprav se dozvědí plno zajímavých informací a tipů ze světa obchodu, podnikání a týmové práce. Vlastnoručně vyrobené dekorace také pravidelně rozšiřují o nové nápady. „Minulý rok se doslova zaprášilo po malých andělíčcích vyrobených z keramických květináčů a letos plánujeme novinku, kouzelné skřítky,“ dodává Sandra.

Sandra vyrábí do Obchůdků s Albertem adventní věnce a další dekorace již od roku 2012

Sandra vyrábí do Obchůdků s Albertem adventní věnce a další dekorace již od roku 2012

Celý výtěžek tohoto charitativního projektu Nadačního fondu Albert putuje dětem z dětských domovů, které se do příprav Obchůdků zapojily. Děti budou ve vybraných prodejnách Albert prodávat dekorace, vánoční věnce nebo třeba i perníčky, které si od nich můžete zakoupit a udělat tak radost nejen krásným dárkem, ale pomoci i dětem z dětských domovů, a to až do 21.prosince. Seznam všech zapojených prodejen najdete na stránkách Nadačního fondu Albert. Zastavte se v tomto předvánočním čase i vy a vykouzlete jim úsměv na tváři.