Získejte štíhlejší nohy. Zn. Hned!

Móda 18. června 2012

Oblečení dokáže zázraky - tu přidat, tu ubrat, tamhle zase vytvarovat. Poradí si i s nedokonalýma nohama. Jak je prodloužit a zeštíhlit během pár minut?

„Ale Bridget, ty máš pěkné nohy, takové fotbalistické...“ Tato nezapomenutelná hláška z filmu Deník Bridget Jonesové mi vyvstane na mysli, kdykoli přijde řeč na nohy.

Ne každému totiž příroda nadělila nohy „až na zem“. Většina z nás má stehna podobná spíše již zmíněné Bridget než Heidi Klum.

Ať už tedy máte nohy fotbalistické, hubené, tlusté, křivé, nebo třeba rosolovité, vězte, že díky několika módním trikům je můžete v mžiku proměnit v gazelí hodné přehlídkových mol. Nebo aspoň skoro :-)


Dlouhé šaty a volné kalhoty schovejte hluboko do skříně, nastal čas odhalování! A byla by škoda vyhýbat se trendy kouskům jen proto, že vaše nohy nejsou bez chybičky. Móda je tu od toho, aby podtrhla vaši krásu a zakamuflovala nedostatky.

Abyste svá stehna uměla perfektně obléknout, vybrali jsme za vás v obchodech kousky oblečení, které nedokonalé nohy zeštíhlí i opticky prodlouží. Teď si můžete vybrat vy: v naší fotogalerii.

Bridget Jones

„Ale Bridget, ty máš pěkné nohy, takové fotbalistické...“

zdroj: Isifa.com

TRIK 1: Soustřeďte se na trup

Máte ráda kanárkově žlutou, milujete puntíky a krajku? To, že nemáte dokonalé nohy, neznamená, že se musíte vyhýbat milovaným barvám, materiálům a střihům. Od pasu nahoru si oblékněte, co chcete, klidně volánkový top doplněný zářivě růžovým sakem. Jakýkoliv výrazný kousek oblečení na trupu odvede pozornost od spodní části těla.

TRIK 2: Doplňte to doplňky

Zajímavý pásek, kterým ozdobíte džíny, pěkný náramek, náhrdelník, šátek či náušnice - to všechno odvede pozornost od míst, na která upozorňovat prostě nechcete. Nenoste naopak nic, co by přitáhlo pohledy na vaše stehna. Vyhněte se tedy vzorovaným punčochám, metalickým legínám, koženým kalhotám, rovně střiženým džínovým sukním, minisukním i kalhotám do zvonu.

růžová

Nebojte se ani růžové.

zdroj: www.thinkstock.cz
doplňky

Zaměřte se na doplňky.

zdroj: www.thinkstock.cz

TRIK 3: Vsaďte na ženskost

To, že máte silnější, kratší, či naopak příliš dlouhé nohy, neznamená, že si nesmíte dovolit nosit ženské oblečení – sukně a šaty. Přestaňte se halit do neforemných kalhot a ukažte nohy! Stačí pouze zohlednit jejich tvar a šíři a podle toho zvolit správný střih. Tedy nejlépe sukně s vyšším pasem, které perfektně zdůrazní ženské křivky.

Optimální je áčkový střih v délce ke kolenům. Ať už bude taková sukně džínová, květovaná, či puntíkovaná, áčková sukně vám prokáže velkou laskavost tím, že zamaskuje stehna a dá vyniknout kolenům a štíhlým lýtkům.

Pokud máte úzké boky a menší zadeček, můžete nosit také balonové sukně. Pouzdrová sukně bude pro změnu slušet ženám s útlým pasem. Doplňte ji výrazným širokým páskem, který bude středobodem vašeho outfitu a pozornost okolí se bude upírat právě na něj.

TRIK 4: Vyberte si správný střih kalhot

Kalhoty patří mezi ošemetný kus oblečení. Znáte to: pokud vám jsou přes stehna, často nesedí přes zadek nebo nejdou dopnout v pase. Naštěstí je letošní móda v tomto ohledu velmi přívětivá.

Letí chino kalhoty, jejichž volný střih sluší všem, a kalhoty s tureckým sedem, které jsou maximálně pohodlné. Ale také džíny, kalhoty s puky, skinny kalhoty, overaly a bermudy.

Dlouhonohým ženám budou slušet 7/8 kalhoty a kalhoty s vysokým pasem, ať už zvonového, rovného, nebo cigaretového střihu. Naopak by se 7/8 kalhotám měly vyhnout ženy s krátkýma nohama. Raději vsaďte na skinny kalhoty v délce ke kotníkům.

Pokud máte silnější stehna, padnou vám chino kalhoty a kalhoty s tureckým sedem. Z džínů pak volte skinny džíny, které doplňte botami na vysokém podpatku. Vyhnout byste se měla kalhotám zvonového a rovného střihu, které zbytečně opticky rozšíří vaše stehna.

žena

Oblékejte se žensky. Áčková sukně je to pravé!

zdroj: www.thinkstock.cz
žena

Na střihu kalhot záleží.

zdroj: www.thinkstock.cz

TRIK 5: Boty dokážou zázraky

Samozřejmě to neplatí pro veškerou obuv - s kanadami nebo teniskami parádu neuděláte. Boty volte nejen z hlediska pohodlnosti, ale také podle půvabu. Lodičky na tenkém vysokém podpatku dokážou protáhnout i nejkratší nohy do nebes. Vysoké podpatky navíc opticky zeštíhlují nohy.

Tip redakce

Podpatek vybírejte vyšší a štíhlejší, nízké silné podpatky nohám opticky přidají.

Obouvejte se podle toho, co si plánujete vzít na sebe. Pokud máte krátké nohy a chcete vyrazit ven v sukni nebo šatech, placaté boty typu baleríny a žabky vyměňte za sandálky na platformě nebo boty na podpatku. Baleríny si pak s klidem obujte ke kalhotám.