Čtenářka Linda (187 cm):Svoji odlišnost si užívám

Vyšší dívčí
Linda růžovou miluje. A už také víme proč. Tahle barva jí prostě padne jako ulitá. Stojáček v barvě jejích vlasů a kotníkové kozačky drží celý outfit dokonale pohromadě. Jemně podkasané balónové rukávy jsou trendy.
Móda 27. srpna 2012

Dnes vám představujeme Lindu (33), první ze sester, které vyfasovaly do vínku záviděníhodnou (anebo taky ne...) výšku. A že ji umí nosit s grácií!

Obrovskou výhodou je samozřejmě fakt, že Linda je štíhlá a má zajímavou tvář. I proto se v raném mládí jako jedna z mnoha hezkých holek vydala "na blind" do Paříže, Mekky módy.

O tom, že zůstala nohama pevně na zemi, svědčí fakt, že obešla pár agentur, a když zjistila, co „všechno“ je nutné pro rozjezd kariéry udělat, myšlenky na modeling ji velmi rychle opustily.

Zdravé sebevědomí

Linda se svojí nestandardní výškou neměla nikdy problém. „Naopak, mně se to fakt líbí. Každý jsme nějaký, a to je na světě nejhezčí,“ říká spokojeně Linda. „Lidi, kteří se mě na potkání ptají, kde si nechávám šít kalhoty, jestli plavu za reprezentaci a co říkala sociálka tomu, že mě rodiče od malička vytahovali za krk, tak ty nechápu. Mě by asi nikdy nenapadlo oslovit nějakého cizího člověka menšího vzrůstu s dotazem, jestli se cítí fajn a co na to jeho vyšší přítelkyně.“

„Pokud má někdo potřebu upozorňovat na moji odlišnost, je to jen jeho problém. Zřejmě má potíže s nedostatkem sebevědomí. Já ho mám úplně v pořádku.“

Vyšší dívčí

Sportovní look si žádá denim. A když se vysoká žena oblékne do šortek, laclem opticky prodlouží trup a dodá postavě na souměrnosti. Spadlý látkový pásek výsledný pohodový dojem ještě umocní.

foto:
zdroj: Archiv firem
Vyšší dívčí

Modrá barva blondýnkám sluší. A na vysoké Lindě tenhle volný, podkasaný top se stojáčkem a odhalenými rameny působí efektivně. Vypadá to, že ramena jsou zdůrazněna záměrně, přitom má tento střih opačný efekt.

foto:
zdroj: Archiv firem

Terapie z Brazílie

Linda hodně cestuje a prý se nikdy nesetkala s tím, že by její „žirafí“ figura nějakého jižanského muže zaskočila. „Přitom ti jsou oproti českým chlapům daleko menší. Třeba v Brazílii je obecně žena pro muže bohyně - bez ohledu na její proporce a vizáž. Malé, velké, tenké, tlusté, hrbaté, zkrátka všechny. Tam by měly houfně vyrážet ženské s nízkým sebevědomím za pořádnou terapií,“ směje se Linda.

Vyšší dívčí

Dlouhé cípaté šaty tvoří s kabelkou ve stejném designu nerozlučnou dvojku. Starorůžové balerínky vysoké postavě svědčí a Lindě hrají vysloveně do noty.

foto:
zdroj: Archiv firem

Stop nudě a šedi

A co Linda obléká nejraději? Jednoznačně vedou pestrobarevné kousky a absolutní prim hraje růžová. Ale často si prý ulítne i na černo-bílé kombinaci. „Preferuji především pohodlí, musím se v každém ohledu cítit fajn. Takže na podpatcích mě potkáte stěží.

Hledám inspiraci v punku, někdy mám chuť na extravaganci, jindy si natáhnu vytahaný svetr. Ale šedé myši a přitroublé pohledy na cokoli, co se vymyká průměru, fakt nemůžu. V tomhle máme v Čechách ještě co dohánět. Pro mě je – co se týče pestrobarevnosti – ráj na zemi Jižní Amerika.“

Chlapa v "prestižích" prosím ne!

Existuje něco, co i Lindu (coby tolerantní a otevřenou holku) v módě irituje? Do čeho by nikdy, nikdy, ale opravdu nikdy nešla? „Peklem jsou pro mě tenisky ve stylu Prestige, a to i na chlapech. A jen stěží si umím sama sebe představit v kostýmu.“

Jeden poznatek z praxe: Když už má někdo na sobě kostým nebo oblek, měl by být kvalitní, adekvátní jeho pracovní pozici. „Neznám nic horšího, než když si někdo hraje na managera ve „šmuckatém“ obleku. To je horší než nic. Mám i u mužů ráda přirozenost, kterou dokonale splňuje můj přítel Ondra.“

Prohlédněte si pozorně fotografie a uvědomte si, že bez ohledu na směšně „nekompromisní“ reakce okolí si můžete dělat radost a oblékat to, v čem se cítíte dobře. A pokud jste extrémně vysoké, nechte se Lindou inspirovat.

15 tipů na kousky, které vám budou slušet, i když jste trochu víc vyrostla, najdete v článku Vyšší dívčí.

  • Za umožnění fotografování děkujeme správě Vrtbovské zahrady, Karmelitská 25, Praha 1, www.vrtbovska.cz.

Foto: Lucie Robinson

Styling: Norbert Szalay

Make-up a hair styling: Eva Svobodová