Žlutá, zelená a červená nejsou jen barvy pro semafor!

Móda 7. března 2017

Pokud patříte do kategorie škarohlídek, které uznávají pouze léto a v zimě rozsévají špatnou náladu třeba díky ponurým barvám, do kterých se s oblibou strojí, zkuste to změnit. Letos máte skvělou příležitost.

O barvách a jejich blahodárném účinku na veselou náladu píšeme pořád dokola. Dnes se zaměříme na další trendy odstíny, které nás mohou rozzářit a přispět k tomu, že těch pár následujících měsíců nebude jen šedá nuda.

barevný podzim

Modré punčochy a svetr skvěle ladí s pletenými šaty v pískově žluté barvě a hnědé šněrovací polobotky jsou skvělou volbou.

zdroj: Vlasta.cz

V barvě slunce

Žlutá je nejjasnější teplou barvou, která povzbuzuje smysly a dokáže rozveselit v každé situaci. Je údajně symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Vida! A protože mimikry fungují, směle do ní. Pokud se do ní zahalíte od hlavy až k patě, i průměrně inteligentní chlap pochopí, že má co dělat s ženou jiskřící důvtipem, ani se nemusíte moc snažit.

Žlutá prý navíc povzbuzuje nervy a oživuje paměť (to první potřebujeme jako sůl, druhé bychom s ohledem na některé životní peripetie možná ani neřešily). A navazování kontaktů je s pomocí žluté doslova brnkačka.

Takže dámy – Daniel Nekonečný sice není typickým příkladem, jak nakládat se žlutou barvou, ale s jistou dávkou tolerance je nutné uznat, že fakt září. Nám ostatním postačí, když si s jejími akcenty pohrajeme se vkusem a střídmě.

S čím kombinovat žlutou:

  • s kontrastní černou, tmavě modrou a lahvově zelenou
  • se všemi odstíny hnědé, od pískové přes skořicovou až po tmavé dřevité tóny
  • s oranžovou a petrolejovou

barevný podzim

Přízové pleteniny stejně jako dyftýnové polodlouhé kabátky podzimu sluší. A zelená je navíc elegantní v každém věku. Stačí už jenom jeden doplněk a stylový model je na světě.

zdroj: Dům Módy

V barvě trávy

Zelená uklidňuje. Zelená léčí. Zelená vyzývá: buď v klidu! Je to barva přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Dokonce i „regeneruje“ stejně jako dobrá voda. Takže je vlastně taky dobrá, a to nejen v kombinaci s modrou.

Pomocí zelené je údajně možné čerpat sílu. Zelená má mnoho podtónů. Často používáme i výraz modrozelená, protože přechod mezi některými nuancemi těchto dvou barev je nepatrný.

Zelená může tvořit stabilní základ šatníku, především ve svých tmavších odstínech. Dokonale supluje majestátní černou, koneckonců malé černé v temně zeleném podání jsou více než skvostné.

S čím kombinovat zelenou:

  • s tmavě modrou, fialovou, šedou a černou
  • velmi opatrně s vínovou
  • s oranžovou, skořicovou, pískovou a barvou velbloudí srsti

V barvě vlčích máků

Červená je teplá, nesmírně stimulující barva. Dodává odvahu, symbolizuje vitalitu, sílu života a energii. A také erotiku a sex. Lidé, kteří nosí rádi červenou, jsou velmi srdeční a šíří kolem sebe dobrou náladu. V zájmu dobré věci umí být i nekompromisní a tvrdohlaví, někdy až lehce agresivní. S červenou je tedy třeba pracovat opatrně a hlavně s láskou.

barevný podzim

Černý základ a rudé doplňky, to je trefa do černého. Kabelka, rukavice, pásek - je toho až dost na jeden outfit, ale v tomto případě je to v pořádku. Peněženka bude stejně schovaná v kabelce.

zdroj: Fashion Planet
barevný podzim

Kalhoty s tak výrazně spadlým sedem už moc nefrčí, ale červený volný pulovr je šik. Barevně vyvážený model ještě vyzdvihuje senzační kožená kabela a kotníkové boty na super vysokých podpatcích.

zdroj: Fashion Planet

Červená barva má mnoho podtónů a není radno jich v rámci jednoho oblečení kombinovat více než dva, pak už by vznikl velmi nesourodý maglajz. Také nedoporučujeme vyladit do červené všechny doplňky. Krásně se vyjímá pouze jeden výrazný akcent.

S čím kombinovat červenou:

  • s černou, zlatou a šedou barvou
  • překvapivě také s vínovou, růžovou a fialovou
  • s bílou a námořnickou modrou