Naučte se správně si přát

Psychologie 12. dubna 2020

Milý vesmíre, moc bych chtěla prince na bílém koni, pěkné auto, dům, hodně dětí, nové boty...

Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno – skutečný význam těchto slov je mnohem silnější, než si uvědomujeme. Připravili jsme pro vás stručný přehled toho, co by měl člověk udělat, aby se jeho přání změnilo v realitu:

1. Všechno velké se skládá z maličkostí

Téměř každý z nás si logicky přeje to, co nemá. Ovšem pozor! Všechno chce svůj čas a k některým věcem prostě musíme dozrát, abychom je správně chápali.

Je tedy zbytečné přeskakovat zákonitosti přírody a přát si například ten nejdražší a nejmodernější model ferrari, když třeba ještě vůbec nemáte řidičský průkaz a zatím jste nezvládla jízdu ani v malém fiátku.

Proto začínejte nejprve s drobnými věcmi a za pomoci prvních úspěchů přesvědčte svůj rozum, že je skutečně možné úspěšně si přát i něco většího. A postupem času se můžete pouštět i do „silnějších“ přání.

2. Co je psáno, to je dáno

Přání si napište. Na lístek, do deníku, který jste si pro svá přání pořídili nebo teprve pořídíte. V momentě, kdy svou touhu přenesete vlastní rukou na papír, celý proces zhmotníte. Ale měla by to být - za každé okolnosti - vaše neotřesitelná a jasná vůle.

Není dobré, aby do takového deníku nahlížel kdokoliv jiný, protože se svým způsobem jedná o vaše velmi intimní soukromí. A až se vaše přání stane skutečnou realitou života - bude vám z vesmíru takříkajíc doručeno - můžete dohledat, jakým způsobem jste je naformulovala, a v případě dodatečných přání s formulací dále pracovat. Vylepšit ji...

3. Jasně, stručně, správně

Velmi podstatnou záležitostí v rámci úspěšného přání je správná formulace toho, co chcete. Především pamatujte na to, že záporky „ne“ či „žádný“ ve světě přání neexistují! Pokud vyslovíte „Nechci být nemocný“, je to totéž, jako byste řekli „Chci být nemocný“.

Přání situujte zásadně do přítomného času, nikoliv do budoucího! Takže „Jsem zdravý“, a ne „Chci být zdravý“. Pokud nedodržíte tuto zásadu, vytvoříte stav něco chtít, a ne něčím být. Ono totiž všechno, co ve svém životě nechcete, čemu se bráníte, ve skutečnosti do svého života přitahujete, jelikož tomu věnujete energii svých myšlenek. Tak toho nechte a uvidíte, že se začnou dít malé zázraky.

4. Už to mám!

Jestliže se naučíte pracovat se svými přacími myšlenkami způsobem, že už se „to“ stalo, celý proces patřičně urychlíte. Tvařte se tak, že to, co si přejete, je realita. Že už „to“ máte. Touto vizualizací se dostanete do té správné energetické vibrace a vaše přání je vesmírem zpracováváno mnohem rychleji.

5. Pssst!

Dalším důležitým krokem v procesu správného přání je mlčenlivost. Co to znamená? Ve chvíli, kdy přání (vnitřně či nahlas) vyslovíte či napíšete na papír, dále na něj myslete a stále si vizualizujte, jak je úžasné, že „mé přání je mou životní realitou“.

Ano, sice se říká, že opakování je matka moudrosti, nicméně v procesu přání stačí skálopevné rozhodnutí, že „tohle chci“, „tohle je již mou realitou a součástí“. Další následné omílání všechna přání oslabuje. Nehledě na fakt, že v momentě, kdy své přání vyslovíte před jakýmkoliv nezaujatým jedincem, tak k sobě přivoláváte závistivou a pochybovačnou energii od cizího člověka, čímž se celý proces okamžitě zbrzdí a vzápětí i zastaví.

6. Kdo nevěří, má smůlu

V případě, že máte sebemenší pochybnost, neměla byste do toho vůbec jít. Pochybnosti (a to i ty nevyslovené nahlas, které vám problesknou hlavou) automaticky odvolávají to, co chcete.

Znáte to: Často si při vyslovení přání ihned vzápětí pomyslíme: „Hmmm, ale co když se to nestane?“ Nebo: „Uvidím, ale stejně na to nevěřím.“ A v tu chvíli veškerou svou předešlou energii negujeme a odvoláváme. Což je špatně.

Pochybovačná očekávání nemohou nikdy dojít naplnění, protože do vesmíru jimi vysíláte zprávy o tom, že „to“ vlastně nechcete. A ten, kdo nevěří v úspěch, nemůže ho prostě dosáhnout.

7. Děkuji pěkně

Většinou děkujeme pouze za to, o čem víme, že už je to zrealizované. Chyba! Naučte se děkovat úplně za všechno. V případě přání si poděkováním odstraňujete pochybnosti a starosti z cesty při jeho plnění.

Poděkování vtahuje vaše přání do reality. Upřímné poděkování také znásobuje dobro. Tímto aktem dáváte světu (nejen dotyčnému, k němuž je váš dík směrován) jasně a zřetelně najevo, že „tomu“ věnujete svou pozornost a uznání. Takže děkujte za všechno, co už máte, co probíhá právě teď.

8. Vždy připraven! (a nepátrat)

Jsme tvorové zvídaví a rádi pátráme po tom, jak se to či ono děje nebo stane. Jenže proces přání je možné jen prožít. Způsob jejich „vesmírného dodání“ si není třeba představovat, funguje na svých vlastních principech. Člověk má být „pouze“ připraven, že se přání vyplní. Ptát se „jak?“ nám nepřináleží.