Potřebujete:
2 uzená kuřecí stehna
200 g bílého pečiva
50 g očištěného špenátu
3 lžíce krupice
20 g droždí
2 vejce
2 lžíce pokrájených kopřiv
2 lžíce pokrájené pažitky
2 lžíce pokrájené petrželky
2 oloupané stroužky česneku
sůl
pepř
tuk
strouhanku na vysypání formy
Postup:
Stehna opláchněte a vařte 10 minut v osolené vodě. Pečivo nakrájejte na kostky a v troubě vyhřáté na 100 °C nechte 10 až 15 minut schnout, občas promíchejte. Uvařená stehna nechte vychladnout, vykostěte je a maso nakrájejte na kostičky.
Z vývaru odměřte půl litru, rozmíchejte v něm krupici a za stálého míchání ho přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, odstavte a kaši vložte do mísy. Za občasného míchání kaši zchlaďte. Do vlažné kaše vmíchejte droždí rozmíchané se lžící vlažné vody.
Troubu nahřejte na 160 °C, formu vymažte tukem a vysypte strouhankou. Do kaše přimíchejte vejce, bylinky, jemně nakrájený česnek, maso, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, směsí naplňte formu a pečte asi 40 minut.