Nádivka s uzeným

Hody hody doprovody! 23. března 2012

Tahle nádivka používá místo vepřového masa kuřecí, takže tak trochu pamatuje i na hubnoucí pravidla.

Potřebujete:

2 uzená kuřecí stehna

200 g bílého pečiva

50 g očištěného špenátu

3 lžíce krupice

20 g droždí

2 vejce

2 lžíce pokrájených kopřiv

2 lžíce pokrájené pažitky

2 lžíce pokrájené petrželky

2 oloupané stroužky česneku

sůl

pepř

tuk

strouhanku na vysypání formy

Postup:

  1. Stehna opláchněte a vařte 10 minut v osolené vodě. Pečivo nakrájejte na kostky a v troubě vyhřáté na 100 °C nechte 10 až 15 minut schnout, občas promíchejte. Uvařená stehna nechte vychladnout, vykostěte je a maso nakrájejte na kostičky.

  2. Z vývaru odměřte půl litru, rozmíchejte v něm krupici a za stálého míchání ho přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, odstavte a kaši vložte do mísy. Za občasného míchání kaši zchlaďte. Do vlažné kaše vmíchejte droždí rozmíchané se lžící vlažné vody.

  3. Troubu nahřejte na 160 °C, formu vymažte tukem a vysypte strouhankou. Do kaše přimíchejte vejce, bylinky, jemně nakrájený česnek, maso, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, směsí naplňte formu a pečte asi 40 minut.