U čeho se pobavíte tento týden (5.-11.3.)

Zábava 5. března 2012

Vstupujeme do kulatého 10. týdne roku 2012. Čím si ho (kromě čtvrtečního Mezinárodního dne žen) zpestřit?

DO KINA VYRAZTE NA...

Čtyři slunce

čtyři slunce

Máte-li ráda české filmy, vypravte se na nový snímek režiséra Bohdana Slámy (Divoké včely, Štěstí, Venkovský učitel). S hrdiny z malého města prožijete hořce humorné rodinné drama, které se může až podezřele podobat vašemu životu.

Protože všichni přece toužíme po štěstí, harmonické rodině, lásce, životě bez finančních starostí… A tohle všechno tak zoufale chybí hrdinům Slámova filmu.

Jára (Jaroslav Plesl) a Jana (Anna Geislerová) se upřímně snaží udržet funkční rodinu, ale… on nedokáže dospět a chová se ve svých čtyřiceti jako puberťák, i když je otcem dvou dětí.

A ona? Není divu, že se snaží hledat únik z neradostné reality v milostném vztahu s místním učitelem (Igor Chmela). Jenže její vzpoura proti trpkému údělu a touha urvat si pro sebe kousek štěstí strhne lavinu dramatických událostí….

V TELEVIZI SE PODÍVEJTE NA...

Panství Downton (ČT1, středa 20.55)

panství downtown

V tak trochu bezprizorním dni uprostřed týdne vás rozptýlí hrdinové skvělého britského seriálu ověnčeného mnoha prestižními cenami.

Kostýmní dobová série vás zavede na smyšlené opatství Downton za vlády krále Jiřího V., na němž se rozvíjí příběh šlechtické rodiny Crawleyových a jejího služebnictva.

Dva nesmiřitelně rozdílné světy – ten aristokratický, v luxusních přijímacích pokojích, okázalých jídelnách a ložnicích skrývajících pečlivě střežená tajemství, a ten dole pod schody, v kuchyních a spížích, kde žije se svými plány, intrikami a láskami služebnictvo - se začínají prolínat pod vlivem dramatických událostí první světové války.

Seriál přináší kromě barvitých příběhů setkání s úžasnými herci – Maggie Smith, Hughem Bonnevillem, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery či Danem Stevensem, který si coby fešácký Matthew Crawley získal zástupy ctitelek.

PŘEČTĚTE SI...

Se šarmem Pařížanky

se šarmem pařížanky

Jaro je za dveřmi a s ním i chuť zpestřit si garderobu. Jenže jak na to? Co si můžete se svojí postavou dovolit: Jaké doplňky? Co dokoupit, a jaké poklady naopak vydolovat z hlubin stávajícího šatníku? Nechte se inspirovat vkusem Pařížanek, které mají styl v krvi!

Inès de la Fressange (53), módní ikona, jedna z prvních světově proslulých francouzských modelek a ztělesnění pařížského šarmu, se s vámi ve své knížce vtipně a s osobitým humorem podělí o tipy ohledně stylu a krásy.

Nabízí praktické rady, jak se oblékat jako pravá Pařížanka, jak si vybírat doplňky, jak se vypořádat s líčením i jak přistoupit k zařizování bytu. To vše ilustrované nejen fotografiemi, ale i Inèsinými vlastními kresbičkami.

V knížce navíc najdete i Inèsina průvodce po utajené Paříži: doporučuje příjemné restaurace a neobvyklá místa, která stojí za to vidět. Spoluautorka knihy Sophie Gachet je módní redaktorkou francouzské Elle.

PUSŤTE SI DVD...

Perfect Days - I ženy mají své dny

perfect days

Nestihla jste v kinech komedii Alice Nellis Perfect Days? Od března se můžete pobavit jejím humorem i v pohodlí domova na DVD. Ivana Chýlková září v hlavní roli úspěšné Eriky, která v den svých čtyřiačtyřicátých narozenin zcela jasně pochopí, že v jejím životě je něco špatně.

Že ani její hvězdná talk show ani luxusní byt s terasou či ta úžasná osobní svoboda nedokážou zahnat její osamělost a stále intenzivnější touhu po dítěti. Biologické hodiny tikají a žádný potenciální otec široko daleko není k mání. Co teď?

Herečka Ivana Chýlková ke své roli říká: „Tohle téma - mateřství kontra profese po čtyřicítce - je hodně aktuální, vidíme to všude kolem sebe. Ženy, které jsou na vrcholu kariéry a finančně zabezpečené, řeší najednou prázdnotu.

Chtěly by rodinu, nebo aspoň dítě. Já ale myslím, že dítě má být z lásky, a ne nějaký kalkul, pořízení si věci, kterou ještě v životě nemám.“