Julii Roberts štvou pitomci v Hollywoodu. S hraním naštěstí nekončí

Zábava 25. prosince 2013

Nedávno oslavila šestačtyřicáté narozeniny, a byť sama přiznává, že žije velmi privilegovaný život, dlouhou dobu se nemohla smířit s tím, jak skutečně funguje svět, do kterého patří, tedy svět showbyznysu. Teď už je smířená a šťastná.

Julia Roberts o sobě tvrdí, že nejlépe vypadá jako zrzka, nicméně od role svérázné prostitutky Vivian ve slavné romantické komedii Pretty Woman vyzkoušela snad už úplně všechny barevné odstíny a účesy. A pokud ještě nějaké nevyzkoušené zbyly, jistě nám je představí ve svých budoucích rolích.

Z MINDRÁKU PŘEDNOST

Jako dospívající dívku si ji ostatní teenageři dobírali kvůli silným brýlím a velké puse. „Brýle jsou díky pokroku v medicíně dávnou minulostí. A má velká ústa? Postupně jsem se naučila brát je jako svou přednost,“ prozradila Julia. Ostatně této přednosti si byli dobře vědomi i tvůrci snímku Úsměv Mony Lisy, ve kterém herečka získala hlavní roli a jako honorář dostala 23 milionů dolarů. Stala se tak ve své době nejlépe placenou herečkou.

Ale jak se vlastně vnímá ona sama? „To je těžké… No, řekla bych, že jsem až příliš vytáhlá na to, abych vypadala jako něžná žena. Také jsem se nikdy neoblékala zvlášť elegantně, takže určitě nejsem ani za dámu.

Čili jsem vlastně něco mezi kuřetem a venkovankou,“ řekla se smíchem v interview pro významný americký deník krátce poté, co dotočila film Erin Brockovich. Ztvárnila v něm roli odvážné sekretářky, která rozkryla velký ekologický skandál, a za svůj herecký výkon získala Oscara.

roberts

Dvojčata dělají Julii jen radost.

foto:
roberts

Juliin manžel Dan není herec, ale kameraman.

foto:

RODINA NA PRVNÍM MÍSTĚ

Liam Neeson, Dylan McDermott, Jason Patric, Matthew Perry, Kiefer Sutherland, Benjamin Bratt - tihle všichni se prý můžou chlubit, že s Julií chodili.

A jak se o svých bývalých milencích vyjadřuje ona sama? „Na mém životě je zajímavá spousta věcí. Když se třeba chci dozvědět něco o svém soukromí, stačí koupit si noviny. Tahala jsem se prý s Johnem Kennedym jr., vdávala jsem se za Daniela Day-Lewise nebo jsem měla tu čest být milenkou Roberta De Nira...

S těmito hloupostmi jsem se už dávno vyrovnala. Je to prostě cena za popularitu. Pravda je taková, že pro mě je na prvním místě moje rodina, ale chápu, že takové skutečnosti nejsou pro bulvár dost šťavnaté. Co si o mně někdo vymyslí a pustí to do světa, to bohužel neovlivním,“ říká Julia Fiona Roberts, což je celé jméno manželky známého kameramana Daniela Modera. Mají spolu tři děti, dvojčata Hazel Patricii a Phinnaeuse a mladšího syna Henryho Daniela. Nejvíce času společně tráví buď ve svém domě v kalifornském Malibu, nebo na ranči ve městě Taos v Novém Mexiku.

„Jsem nesmírně vděčná Pánu Bohu, že dovolil, abych byla už třikrát součástí zázraku. Opravdu, mít vlastní dítě je vůbec to nejkrásnější na světě, no a já už mám tři. A další? Vám nepřijdu stará? (smích) Nechávám to na prozřetelnosti, má to ve svých rukách. Pokud má v plánu, abych se stala počtvrté mámou, v pořádku, pokud ne, nic se neděje. I tak jsem velmi šťastná,“ uvedla nedávno v rozhovoru pro jeden francouzský internetový portál.

Těmto slovům není důvod nevěřit, ostatně už před deseti lety se Julia nechala slyšet, že žije privilegovaný život. „Velmi privilegovaný. Cestuju po báječných místech celého světa, pracuju pouze s lidmi, se kterými chci, a podotýkám, že zásadně, kdy se mi chce. I v soukromí jsem obklopena samými báječnými lidmi. Jsem šťastná, jsem vlastně hrozně bohatá.“ Pochopitelně nejen vnitřně, protože Julia stále figuruje v žebříčcích nejlépe honorovaných hereček. A dost paradoxně i přesto, že otevřeně řekla, co si o hollywoodské mašinerii myslí.

roberts
foto:

CO NA NI PRÁSKNUL HUGH GRANT

Se svým hereckým kolegou a taktéž partnerem z filmu Notting Hill jsou dnes již přátelé, nicméně Hugh Grant už zřejmě do konce života nezapomene na své vůbec první setkání s Julií. Odehrálo se plus minus před deseti lety a „Jo, byl jsem hodně nervózní. Měl jsem možnost se na vlastní kůži přesvědčit, že Julie vás dokáže naprosto odzbrojit svým nenapodobitelným širokým úsměvem. Trochu trapas… Při tom našem prvním setkání chybělo málo a skončil jsem na zemi. Nešťastně jsem minul židli a nevěděl jsem, jestli se mám Julii omluvit, nebo jí říct, že u mě není zcela běžné, že si nejprve sedám na opěradlo.“

SVĚT SÁM PRO SEBE

„Jsem úplně obyčejná ženská, která má prostě jen neobyčejnou práci,“ tvrdí o sobě herečka, jež chtěla před devíti lety svoji „neobyčejnou“ profesi pověsit na hřebík. Proč? Tenkrát poprvé otevřeně řekla svůj názor na Hollywood. „Je mnohem užitečnější uklízet doma než se setkávat se všemi těmi povrchními hvězdičkami. Hollywood je plný narcisistů, extrémních sobců, patolízalů a úplných pitomců.“

Ke své práci se ale po dvouleté pauze nakonec vrátila, čímž rozhodně udělala radost milionům lidí. Byla by totiž určitě škoda, kdyby svět stříbrného plátna přišel o svůj nejhezčí úsměv.