Čtenářský klub

Redakce Vlasty pro vás vybírá ty nejlepší tipy na čtení. Tentokrát jsme pro vás připravili knižní lahůdky z nakladatelství Kosmas.

Husákův děda

PATRICK ZANDL: Husákův děda

Generace prarodičů dnešních dospělých byla zvláštní tím, že její příslušníci postupně žili v několika státech a společenských zřízeních, aniž by vytáhli paty ze svého města.

Bouřlivé zvraty dvacátého století se jim vryly do životů a daly vzniknout komickým i dramatickým příběhům, které jejich vnuci nadšeně hltali. A nové s nimi prožívali. Jak vypadalo dětství vedle jednoho takového dědy na rázovitém východočeském venkově? Vedle dědy přesvědčeného komunisty, který prošel nacistickým vězením a sabotoval invazi v roce 1968? Dětství kluka, kterého politika vůbec nezajímala, ale chtěl vědět, co se skrývá v té bedně s haknkrojcem v dílně pod ponkem... Známý propagátor internetu a renomovaný technologický publicista Patrick Zandl vzpomíná na svého dědu - a potažmo celou generaci Husákových prarodičů - s humorem i nostalgií.

Patrick Zandl: Husákův děda

Koupit

V týdnu od 29. července do 4. srpna 2015 můžete uplatnit v rámci Čtenářského klubu Vlasty slevu 20%. Stačí, když při nákupu vyplníte slevový kód vlasta20.