Čtenářský klub

Redakce Vlasty pro vás vybírá ty nejlepší tipy na čtení. Tentokrát jsme pro vás připravili knižní lahůdky z nakladatelství Kosmas.

kocky a strach

Milada Mašínová: Kočky a jiné příběhy o strachu

Povídky Milady Mašinové jsou výjimečné úžasnou, hororově laděnou atmosférou a krystalicky čistým, jakoby odtažitým, precizním stylem. Obojí dodává příběhům omračující nádech všudypřítomného strachu, obav, nepatřičnosti a podivnosti. Knihu doplňují působivé ilustrace mladé ilustrátorky Petry Josefíny Stibitzové.

Hezká učitelka, objekt touhy všech chlapců, usedá se svými svěřenci do vozíku horské dráhy, aniž by tušila, jaká hrůza na ni čeká... Uprostřed moře pluje vrak lodi s nesourodou dvojicí trosečníků – holčičkou a mladíkem, který se zcela odtržený od skutečnosti hrouží do rádoby intelektuálních úvah... Mladinká služebná se náhle ocitne na dlažbě a nemá kam jít... Chlapec trpící nezájmem, ba krutostí svých rodičů netuší, že oceán se vzdouvá a bouří jeho vinou... V takových mezních situacích se ocitají mladí hrdinové šestice povídek začínající autorky Milady Mašinové. Tématem je láska ve všech podobách: sourozenecká, rodičovská i milenecká, žárlivá, sobecká, majetnická i sebestředná. Láska, kterou provázejí obavy, aby nás ten druhý citově nezranil. Láska, jejímž blízkým souputníkem je sžíravá, krutá nenávist. Láska, jejíž nedostatek člověka pokřivuje a ničí...

Milada Mašínová: Kočky a jiné příběhy o strachu

Koupit

Od 23. do 29. března 2016 můžete uplatnit v rámci Čtenářského klubu Vlasty slevu 20%. Stačí, když při nákupu vyplníte slevový kód vlasta20.