Dančí hřbet s restovanou špenátovou nádivkou a ragú z čerstvých lišek
Potřebujete:
800 g dančího hřbetu
500 g toastového chleba
200 g listového špenátu
200 g slaniny
200 g másla
200 ml mléka
200 g čerstvých lišek
5 vajec
200 g hrubé mouky
100 ml olivového oleje
omáčku demi-glace
rozmarýn
tymián
Postup přípravy:
Maso důkladně očistěte, okořeňte a obalte v nasekaném rozmarýnu a tymiánu.
Z nakrájeného toastového chleba si připravte nádivku. Chléb zalijte mlékem, přidejte rozpuštěnou slaninu, špenátové listy, žloutky a hrubou mouku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, hmotu nadlehčete a zabalte do fresh fólie. Pak ji vařte na páře cca 20 minut.
Očištěné lišky orestujte na másle, přidejte lžíci omáčky demi-glace a zjemněte smetanou. Maso prudce opečte na olivovém oleji a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C, pečte cca 10 minut. Před podáváním nádivku krátce orestujte na másle a podávejte spolu s ragú z lišek a pečeným hřbetem.