Smažený celer s hermelínem a rukolou
Potřebujete:
1 středně velký celer
2 hermelíny
100 g rukoly
120 g strouhanky
2 vejce
60 g hladké mouky
8 sherry rajčat
sůl
olej na smažení
A na dresing:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamikového octa
1 lžíci protlaku
1/2 utřeného stroužku česneku
2 listy bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
Do kastrůlku nalijte půl litru vody a přiveďte ji k varu. Celer oloupejte a nakrájejte z něj 8 plátků. Vložte je do vroucí vody, osolte a uvařte tak, aby zůstal pevný. Odstavte a nechte částečně zchladnout.
Hermelíny rozkrojte na poloviny a celer upravte na stejnou velikost. Mezi dva plátky celeru vložte plátek hermelínu a vše obalte v trojobalu.
Rukolu dokonale propláchněte a nechte odkapat. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky. Všechny ingredience na dresing smíchejte v misce a podle chuti osolte a opepřete.
Troubu nahřejte na 150 °C. Celer usmažte na rozpáleném oleji, pak ho položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 15 minut dopéct do trouby. Na talíře rozdělte rukolu a plátky rajčat, přidejte dresing a nakonec celer.