Salát s krevetami na víně
Potřebujete:
40 g květáku
40 g brokolice
40 g pórku
40 g mrkve
kadeřavou petrželku
stroužek česneku
1/2 cibule
1 artyčok
300 g čerstvých drůbežích jater
4-6 velkých krevet
sůl
½ l vody
25 g cukru
1 lžíci mleté kávy
2 lžíce vinného octa
3 lžíce suchého červeného vína
olivový olej
Postup přípravy:
Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte cibulku, přidejte nakrájenou zeleninu - květák, brokolici, pórek, mrkev a povařte asi 8 minut doměkka. Po uvaření přebytečnou vodu vylijte.
Artyčok nakrájený na plátky osmažte na másle. Krevetky také osmažte a přidejte k nim nasekanou petrželku a česnek nakrájený na plátky. Vše poduste doměkka.
Nakrájená drůbeží játra naložte asi na 2 hodiny do marinády. Tu připravte smícháním vína, kávy, cukru a octa. Játra v této marinádě krátce povařte. Pak je vyndejte, nechte vychladnout a nakrájejte.
Vše smíchejte dohromady a lehce zakápněte marinádou, ve které se vařila játra. Jako přílohu podávejte pečivo.
Co řekla autorka receptu Adrianna Díaz,
která má děti s postarším Američanem a je jednou z jeho početných milenek, kterých si coby vážený občan užívá při svých cestách do Kolumbie:
„Mně to nevadí, že mají děti amerického otce, kterého často nevidí. Naopak – mají šanci mít lepší budoucnost, než jsem v jejich věku měla já.“