Smaragdová rajčata
Potřebujete:
1 kg rajčat
300 g tvrdého sýra
olivový olej
2 lžíce kávy Nescafé
sůl
pepř
bazalku
10 g krystalového cukru
1 sklenku bílého vína
Postup přípravy:
Stejně velká rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Položte je do rozpáleného olivového oleje, posypte je cukrem, kávou a bazalkou a takto připravená je pečte v rozpálené troubě asi 15 minut.
Mezitím si připravte polevu z olivového oleje, vína a bazalky. Teplá rajčata rozložte na talíř, zalijte je polevou a posypte strouhaným sýrem. Toto jídlo se hodí jako předkrm nebo jako příloha k masu.
Co řekla autorka receptu Isabell,
jejíhož muže zastřelil jeden ze smaragdových bossů a ona sama, ztracená v divočině mezi tvrdými muži, vrahovi svého manžela dál věrně slouží:
„Před lety tu žili jen vlastníci dolů a ti, kdo pro ně pracovali. Dnes se tu začíná žít – vznikají celé vesnice, kde jsou školy i doktor, a lidé se už začínají zajímat i o něco jiného než o smaragdy.“