Vepřová panenka Merida
Potřebujete:
1 kg vepřové panenky
2 manga
1 dcl červeného vína Cabernet
1 lžičku kávy
čerstvou šťávu ze 2 pomerančů
1 lilek
1 rajče
olivový olej
2 lžíce krupicového cukru
Postup přípravy:
Mango oloupejte, nakrájejte na osminky a krátce osmahněte na pánvi s olivovým olejem. K vymačkané šťávě ze dvou pomerančů přidejte kávu a víno a krátce povařte.
Vepřovou panenku nakrájejte na plátky a posypte pepřem. Osmažte ji na olivovém oleji z obou stran, pak ji osolte a udržujte teplou. Do výpeku pak dejte z obou stran osmažit lehce posolený lilek.
Než začnete servírovat na stůl, připravte si karamel. Rozpusťte si na pánvičce krupicový cukr, přidejte 1/3 šálku horké rozpustné kávy, dobře promíchejte a přilijte pomerančovou šťávu.
Hotovou panenku obložte čerstvým mangem, přidejte mango restované a doplňte zeleninou. Nakonec přelijte karamelovo-kávovou šťávou.
Co řekl autor receptu Fredy Ernesto,
který se živil krádežemi aut, která pašoval do Kolumbie, než mu jednoho dne majitel auta prostřelil nohu:
„Nikdy jsem neuměl vařit. Vždycky kolem mě bylo dost žen, které to dělaly za mě. Až když jsem skončil s krádežemi, našel jsem si práci v hotelové kuchyni a zjistil, že vaření je docela zábava.“