Ananasové trubičky se šlehačkou
Potřebujete:
3 dl smetany ke šlehání
150 g čisté dužniny z čerstvého ananasu
140 g moučkového cukru
80 g másla
60 g hladké mouky
1 lžíci sezamových semínek
Postup přípravy:
Ananas rozmixujte na hladkou kaši, přelijte ji do mísy, přidejte mouku, cukr a rozpuštěné zchladlé máslo a dobře promíchejte. Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a přes šablonu s oválnými otvory o rozměrech asi 10 x 8 cm vytvořte 5 oválků. Lehce je posypte sezamem, vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a upečte dozlatova.
Po vyjmutí z trouby je i s papírem přeložte na vál, a jakmile zchladnou, stočte každý kolem kovové trubičky, nechte vychladnout a ztvrdnout. Pokud se vám při stáčení oválky lámou, ohřejte je chvilku v troubě. Ztuhlé trubičky opatrně stáhněte z kovových trubiček a těsně před podáváním je naplňte ušlehanou smetanou.