SLADKÝ TÝDEN: kremrole budou chutnat trochu jinak

Vaření a recepty 13. prosince 2012

Máte chuť na trubičky se šlehačkou? Příprava je trochu pracná, ale výsledek stojí za to.

Ananasové trubičky se šlehačkou


Potřebujete:

3 dl smetany ke šlehání

150 g čisté dužniny z čerstvého ananasu

140 g moučkového cukru

80 g másla

60 g hladké mouky

1 lžíci sezamových semínek

Postup přípravy:

  1. Ananas rozmixujte na hladkou kaši, přelijte ji do mísy, přidejte mouku, cukr a rozpuštěné zchladlé máslo a dobře promíchejte. Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a přes šablonu s oválnými otvory o rozměrech asi 10 x 8 cm vytvořte 5 oválků. Lehce je posypte sezamem, vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a upečte dozlatova.

  2. Po vyjmutí z trouby je i s papírem přeložte na vál, a jakmile zchladnou, stočte každý kolem kovové trubičky, nechte vychladnout a ztvrdnout. Pokud se vám při stáčení oválky lámou, ohřejte je chvilku v troubě. Ztuhlé trubičky opatrně stáhněte z kovových trubiček a těsně před podáváním je naplňte ušlehanou smetanou.