Krůtí ragú
Potřebujete:
500 g krůtích prsou
1 sklenku bílého vína
1 sklenku bujonu
1 bobkový list
100 g másla
2 lžíce bramborové škrobové moučky
1 malý svazek zelené petrželky
1/2 sklenky třešní
pepř, sůl
Postup:
Třešně omyjte, osušte a vypeckujte.
Petrželku nasekejte najemno.
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Poprašte je škrobovou moučkou, osolte a opepřete.
Máslo rozehřejte v kastrolu, přidejte maso a pět minut za občasného míchání smažte. Potom ho podlijte vínem a vařte asi 10 minut. Vlijte teplý bujon, přidejte bobkový list a nasekanou petrželku a kastrol zakryjte pokličkou. Duste asi půl hodiny, poté přidejte připravené třešně a společně poduste už jen pár minut. Vyjměte bobkový list a podávejte s rýží a hlávkovým salátem.