JAHODOVÝ TÝDEN: jednoduchý a efektní začátek

Vaření a recepty 2. července 2012

Až do neděle vám budeme nabízet skvělé a lehké recepty z jahod. Dnes pro začátečníky efektní carpaccio.

Jahodové carpaccio

Potřebujete:

500 g čerstvých jahod

šťávu z 1 citronu

1 sáček vanilinového cukru

asi 3 lžíce krystalového cukru

několik lístků máty na ozdobení

Postup:

  1. Citronovou šťávu smíchejte s vanilinovým cukrem, nechte stát a občas promíchejte, aby se všechen cukr rozpustil.

  2. Omyté a očištěné jahody nakrájejte na tenké plátky. Na čtyři talíře nalijte tenkou vrstvu oslazené citronové šťávy, do které naskládáte plátky jahod od okraje ke středu (začněte většími kousky, menší nechte na střed).

  3. Jahody posypejte krystalovým cukrem a ozdobte mátou.