Domácí rybízová marmeláda
Potřebujete:
1 kg čerstvého červeného rybízu
1 kg krupicového cukru
Postup přípravy:
Kuličky rybízu omyjte pod tekoucí vodou a nechte je dobře odkapat v sítu. Pak je prolisujte přes řídké síto nebo v lisu na ovoce. Připravený protlak z červeného rybízu zasypejte krupicovým cukrem a dobře promíchejte, nejprve jen čistou vařečkou nebo lžící.
Oslazený protlak ještě promíchejte pomocí elektrického šlehače zapnutého na nižší otáčky, až se cukr dokonale rozpustí a spojí s rybízovým protlakem.
Připravenou marmeládu naplňte do dokonale čistých malých skleniček, které zakryjete dvojitým celofánem, převážete a necháte týden uležet v chladu. Pozor, takto uložená marmeláda je určená k rychlé spotřebě.