RYBÍZOVÝ TÝDEN: marmoška bez velkých složitostí

Vaření a recepty 24. července 2012

No dobře, do zimy vám tahle marmoška nevydrží, ale zato je bez konzervantů a éček. A děsně dobrá.

Domácí rybízová marmeláda

Potřebujete:

1 kg čerstvého červeného rybízu

1 kg krupicového cukru

Postup přípravy:

  1. Kuličky rybízu omyjte pod tekoucí vodou a nechte je dobře odkapat v sítu. Pak je prolisujte přes řídké síto nebo v lisu na ovoce. Připravený protlak z červeného rybízu zasypejte krupicovým cukrem a dobře promíchejte, nejprve jen čistou vařečkou nebo lžící.

  2. Oslazený protlak ještě promíchejte pomocí elektrického šlehače zapnutého na nižší otáčky, až se cukr dokonale rozpustí a spojí s rybízovým protlakem.

  3. Připravenou marmeládu naplňte do dokonale čistých malých skleniček, které zakryjete dvojitým celofánem, převážete a necháte týden uležet v chladu. Pozor, takto uložená marmeláda je určená k rychlé spotřebě.