JAHODOVÝ TÝDEN: lehký recept, ale vzrušující chuť

Vaření a recepty 3. července 2012

Dneska zkuste něco, co nenajdete v každé spíži. Další jahodový recept vás čeká zítra.

Džem se zeleným pepřem

Potřebujete:

1 kg jahod

450 g cukru

2 lžíce nakládaného zeleného pepře bez nálevu

Postup:

  1. Jahody omyjte, nechte dobře odkapat, očistěte je a po částech rozmixujte. Nalijte je do kastrolu, přisypejte cukr (můžete přidat i trochu citronové šťávy), promíchejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte do zhoustnutí.

  2. Pak snižte teplotu a za stálého míchání dále vařte, dokud není marmeláda tak hustá, že drží na vařečce a nestéká.

  3. Na závěr vmíchejte nakládaný zelený pepř a povařte ještě 5 minut. Hotovou marmeládu naplňte do čistých sklenic, uzavřete je a otočte na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice opět otočte dnem dolů a marmeládu nechte vychladnout.