Jahodový dort s želé
Potřebujete:
1 koupený kulatý čokoládový korpus
Náplň:
300 g jahod
300 g rostlinné smetany ke šlehání
asi 100 g cukru
Poleva:
400 g jahod
8 g želatiny v prášku (rozpuštěné podle návodu na obalu)
cukr podle chuti
Na ozdobení:
nakrájené jahody
šlehačku
nasekanou bílou čokoládu
Postup:
Korpus rozkrojte na dva pláty a spodní díl vložte do dortové formy (z druhého dílu můžete připravit jiný dort).
Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. Želatinu na polevu nechte nabobtnat a pak ji rozpusťte podle návodu na obalu.
Jahody na náplň rozmixujte s cukrem na pyré a zlehka vmíchejte rostlinnou smetanu ušlehanou do pevna (ne zcela do tuha).
Náplň rozetřete na korpus ve formě, stěrkou ji rovnoměrně uhlaďte a vše nechte ztuhnout v chladu.
Jahody na polevu rozmixujte a oslaďte. Do třetiny vmíchejte připravenou rozpuštěnou želatinu a promíchejte se zbylým pyré.
Korpus s náplní přelijte polevou, nechte ztuhnout a před podáváním dort ozdobte šlehačkou, jahodami a čokoládou.