Malinové knedlíčky
Potřebujete:
250 g mražených malin
200 g jemné krupičky
150 g hrubé mouky
2 vejce
3,5 dl mléka
50 g bílé čokolády
40 g másla
1 lžíci cukru
sůl
mouku na vál
1 lžíci nasekaných nesolených pistácií na posypání
Omáčka:
80 g hořké čokolády
0,5 dl smetany
1 žloutek
1 lžíci medu
Postup přípravy:
Bílou čokoládu rozpusťte a pomocí malého kornoutku ji opatrně nastříkejte do mražených malin. Nechte ji krátce ztuhnout a maliny vraťte zpět do mrazáku.
Krupičku jemně osmahněte na másle, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a cukr a uvařte hustou kaši. Nechte ji za občasného zamíchání částečně zchladnout, pak ji přelijte do mísy, vmíchejte vejce jedno po druhém a postupně tolik mouky, aby vzniklo vláčné a dostatečně husté těsto, které nechte asi 10 minut odpočinout.
V kovové misce smíchejte smetanu se žloutkem a medem, misku ponořte do horké vodní lázně, směs vyšlehejte do zhoustnutí a vmíchejte ji do rozpuštěné hořké čokolády.
Z připraveného těsta lžící vykrajujte kousky, které na pomoučeném válu lehce prsty rozmáčkněte a do každého zabalte zmrzlou malinu. Knedlíčky vložte do vařící se osolené vody a při mírné teplotě vařte asi 7 minut. Nechte je odkapat, rozdělte na talíře, doplňte teplou čokoládovou omáčkou, posypejte pistáciemi a ihned podávejte.