Gratinované broskve s karamelem
Potřebujete:
8 broskví
40 g másla
8 lžic krupicového cukru
8 lžic tekutého karamelu (prodává se hotový jako karamelový přeliv - topping)
1 lžičku mleté skořice
Postup přípravy:
Broskve omyjte, osušte, rozpulte a zbavte pecek. Rozložte je řeznou plochou dolů do zapékací mísy, pokapejte je rozpuštěným máslem a každou posypejte půlkou lžíce krupicového cukru smíchaného se skořicí.
Broskve vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo pod rozehřátý gril) a pečte, dokud se cukr na povrchu nerozpustí (broskve by měly zůstat pevné).
Horké broskve rozdělte na dezertní talířky, každou přelijte karamelem a ihned podávejte. Podáváte-li broskve jako dezert, doplňte je kopečkem vanilkové nebo čokoládové zmrzliny.