Broskvová pizza
Potřebujete:
400 g hladké mouky
asi 2,5 dl vlažné vody
40 g droždí
3 lžíce oleje
špetku soli
hladkou mouku na vál
Náplň:
1 velkou sklenici broskvového kompotu nebo hodně zralé broskve
100 - 150 g tenkých plátků parmské šunky
mletý bílý pepř
sůl
Postup přípravy:
Do mísy nasypejte hladkou mouku se špetkou soli a rozdrobte do ní droždí. Přilijte vlažnou vodu a olej a dobře promíchejte. Těsto ještě prohněťte na pomoučeném válu, až je hladké a jemné, vložte ho zpět do mísy, zakryjte čistou utěrkou a nechte vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Pak těsto rozdělte na 4 díly a každý díl na vymazaném plechu dlaní ruky roztlačte do kruhu o velikosti talíře.
Kompotované broskve nechte dobře odkapat, nakrájejte je na plátky a rozložte do kruhu na připravená kola z těsta. Každou pizzu pak poklaďte plátky parmské šunky, lehce ji okořeňte bílým pepřem a velmi opatrně osolte (pozor, parmská šunka je slaná). Pizzy vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut dozlatova.