Broskvová pěna
Potřebujete:
800 g kompotovaných broskví
1 pomeranč (nejlépe chemicky neošetřený)
100 g nízkotučného bílého jogurtu
2 malé bílky
20 g želatiny v prášku
Postup přípravy:
Pomeranč důkladně omyjte horkou vodou a kartáčkem a asi třetinu kůry nastrouhejte na jemném struhadle. Část kůry odkrojte a nechte si ji na ozdobení. Pak pomeranč rozkrojte na polovinu a šťávu důkladně vymačkejte.
Kompotované broskve vložte do síta a nechte je důkladně odkapat (šťávu z kompotu si ponechte). Polovinu jich vložte do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru a vše rozmixujte na jemnou kaši. Práškovou želatinu smíchejte s troškou broskvové šťávy a nechte ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně a vmíchejte do rozmixovaného broskvového pyré. Přidejte nízkotučný bílý jogurt a dobře promíchejte.
Směs uložte do chladničky a nechte ji mírně zatuhnout. Mezitím z bílků ušlehejte nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do tuhnoucí broskvové směsi. Rozdělte ji do malých formiček a nechte v chladu důkladně ztuhnout. Před podáváním broskvovou pěnu opatrně vyklopte z formiček na dezertní talířky a každou porci ozdobte kompotovanými broskvemi a pomerančovou kůrou.