Bramborový salát s kuřecím masem a malinami
Potřebujete:
500 g oloupaných brambor
400 g kuřecích prsíček
200 g čerstvých malin
200 g římského salátu
1 puk bílé čekanky
1 dl malinového octa (nebo vinného octa smíchaného se lžící rozmixovaných malin)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíci dijonské hořčice
1 lžíci nakrájené čerstvé máty
grilovací koření
sůl
Postup přípravy:
Oloupané brambory nakrájejte na kostky, vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte (musí zůstat tuhé). Slijte je a nechte vychladnout.
Kuřecí prsíčka lehce naklepejte a zprudka opečte z jedné strany na rozehřátém rostlinném oleji. Pak je obraťte, osolte, ochuťte grilovacím kořením a opečte i z druhé strany. Přeložte je na talířek a nechte zchladnout.
Z octa, olivového oleje, hořčice, máty a soli umíchejte zálivku. Čekanku a římský salát omyjte, čekanku nakrájejte na nudličky, římský salát na proužky a vše nasypejte do mísy. Přidejte vychladlé brambory a lehce promíchejte.
Směs rozdělte na talíře, přidejte na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, čerstvé opláchnuté maliny a vše přelijte zálivkou. Pro větší společnost můžete vše promíchat a podávat přímo ve velké míse.