Teplá ostružinová polévka
Potřebujete:
600 g ostružin
200 g cukru
100 g ostružinových povidel nebo zavařeniny
2,5 dl smetany
30 g hladké mouky
kousek celé skořice
několik hřebíčků
čerstvé ostružiny, případně i smetanu na ozdobení
Postup přípravy:
Ostružiny přeberte, nasypejte do cedníku, omyjte je pod tekoucí vodou za mírného potřásání cedníkem a nechte odkapat.
Pak je nasypejte do kastrolu, přidejte hřebíček, celou skořici a ostružinová povidla a za stálého míchání ostružiny rozvařte.
Pak opatrně přilijte za stálého míchání hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povařte. Ovocnou polévku podle chuti oslaďte (nemusíme přidávat všechen cukr) a podávejte ji ještě teplou, ozdobenou čerstvými ostružinami, případně i čerstvou smetanou. Před podáváním z polévky odstraňte koření.