Pražma s rajčaty a chilli
Potřebujete:
4 vykuchané pražmy
2 velká masitá rajčata
2 lžíce chilli pasty
šťávu z 1/2 pomeranče
několik snítek čerstvého koriandru a zelené petrželky
olivový olej
čerstvě drcený pepř
mořskou sůl
Postup přípravy:
Pražmy osolte, opepřete a každou na povrchu několikrát nařízněte. Opečte je z obou stran v pánvi na olivovém oleji a uložte v teple.
Rajčata na špičce nařízněte do kříže, ponořte je na 2 minuty do vařící vody, ihned je zchlaďte v ledové vodě, oloupejte je, nakrájejte na čtvrtky a vnitřní části se semínky odstraňte. Dužninu pak nakrájejte na menší kostky a promíchejte je v míse s chilli pastou, nasekaným koriandrem a petrželkou, pomerančovou šťávou, solí a pepřem.
Opečené pražmy rozdělte na talíře a na každou navršte rajčatovou směs. Pražmy podávejte s čerstvým bílým pečivem a zeleninovým salátem.