Hovězí steaky s rajčaty v bazalce
Potřebujete:
4 hovězí steaky ze svíčkové (po 150-200 g)
250 g zralých cherry rajčátek
menší cuketu nakrájenou na plátky
1 dl panenského olivového oleje
3 snítky bazalky
pažitku
černý pepř v mlýnku
sůl
olej nebo slaninu na potření grilu
Postup přípravy:
Steaky lehce naklepejte nebo jen rozmáčkněte dlaní. Opepřete je, potřete olejem a nechte 30 minut odležet.
Rajčátka nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte je s nasekanou bazalkou, pažitkou, pepřem, olejem a solí a uložte v chladu.
Maso osolte a zprudka pečte na olejem nebo slaninou potřené mřížce grilu. Pečte medium – dorůžova – asi 3-5 minut z každé strany. Ke konci grilování krátce opečte plátky cukety.
Hotový steak vložte na talíř a doplňte jej cuketou a částí rajčátek, zbylá rajčata podávejte stranou v misce.