Snídaně: Francouzská bageta s uzeným lososem
Potřebujete:
40 g uzeného lososa
20 g lučiny
20 g tvarohu
kopr
sůl
francouzskou bagetu
Postup přípravy:
Uzeného lososa nasekejte na jemné kousky, přidejte lučinu a tvaroh. Osolte a vložte sekaný kopr. Vše jemně našlehejte a podávejte s francouzskou bagetou.
Svačina: Mléčný koktejl s čerstvými ostružinami
Potřebujete:
70 g čerstvých ostružin
limetkovou kůru
180 ml polotučného mléka
Postup přípravy:
K čerstvým ostružinám nastrouhejte limetkovou kůru a nahrubo rozmixujte. Přidejte polotučné mléko a dobře vychlaďte.
Oběd: Krůtí prsa tažená ve vývaru s brusinkami a jasmínovou rýží
Potřebujete:
150 g krůtích prsou
zeleninový vývar
šalotku
tymián
bobkový list
listovou petrželku
sůl
20 g brusinek
5 cl červeného vína
5 g třtinového cukru
50 g jasmínové rýže
Postup přípravy:
Krůtí prsa osolte a vložte do silného zeleninového vývaru s kořením, česnekem a šalotkou. Pozvolna vařte cca 12 – 15 minut při 80 °C. Brusinky zalijte červeným vínem, přidejte cukr a svařte. Jako přílohu podávejte vařenou jasmínovou rýži.
Svačina: Řecký salát s feta sýrem
Potřebujete:
150 g čerstvé zeleniny
olivy
sůl
olivový olej
oregano
30 g sýra feta
Postup přípravy:
Zeleninu a sýr nakrájejte na větší kostky, přidejte sůl, olivy, olej a oregano. Dobře promíchejte.
Večeře: Zapečené cukety s rajčaty a sýrem čedar a čerstvý tmavý chléb
Potřebujete:
150 g cukety
70 g rajčat
šalotku
česnek
rozmarýn
30 g čerstvého vícezrnného chleba
Postup přípravy:
Cukety nakrájejte na širší pruhy, opečte na pánvi a dejte do zapékací misky. Na pánev vložte šalotku a na kostky nakrájená rajčata. Ochuťte solí a rozmarýnem, směs přidejte na cukety, zasypte sýrem čedar a krátce zapečte.
Kniha Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami je dílem odborníků ze serveru Dietavkrabicce.cz. Obsahuje 150 odborně sestavených a detailně popsaných receptů na jídla, vhodná pro krabičkovou dietu, fotografie těchto jídel a zkušenosti slavných, kteří již krabičkovou dietu vyzkoušeli. Součástí knihy je i vysvětlení principu krabičkové diety od výživového specialisty Mgr. Tomáše Lavického. Knihu vydalo nakladatelství Brána. www.dietavkrabicce.cz