TÝDEN S KRABIČKOVOU DIETOU: ochutnejte zapečené cukety

Vaření a recepty 11. ledna 2013

Věříme, že vám s krabičkovou dietou chutná. A cítíte se svěží, vitální a lehké jako pírko.

Snídaně: Francouzská bageta s uzeným lososem

Potřebujete:

40 g uzeného lososa

20 g lučiny

20 g tvarohu

kopr

sůl

francouzskou bagetu

Postup přípravy:

Uzeného lososa nasekejte na jemné kousky, přidejte lučinu a tvaroh. Osolte a vložte sekaný kopr. Vše jemně našlehejte a podávejte s francouzskou bagetou.

Svačina: Mléčný koktejl s čerstvými ostružinami

Potřebujete:

70 g čerstvých ostružin

limetkovou kůru

180 ml polotučného mléka

Postup přípravy:

K čerstvým ostružinám nastrouhejte limetkovou kůru a nahrubo rozmixujte. Přidejte polotučné mléko a dobře vychlaďte.

Oběd: Krůtí prsa tažená ve vývaru s brusinkami a jasmínovou rýží

Potřebujete:

150 g krůtích prsou

zeleninový vývar

šalotku

tymián

bobkový list

listovou petrželku

sůl

20 g brusinek

5 cl červeného vína

5 g třtinového cukru

50 g jasmínové rýže

Postup přípravy:

Krůtí prsa osolte a vložte do silného zeleninového vývaru s kořením, česnekem a šalotkou. Pozvolna vařte cca 12 – 15 minut při 80 °C. Brusinky zalijte červeným vínem, přidejte cukr a svařte. Jako přílohu podávejte vařenou jasmínovou rýži.

Svačina: Řecký salát s feta sýrem

Potřebujete:

150 g čerstvé zeleniny

olivy

sůl

olivový olej

oregano

30 g sýra feta

Postup přípravy:

Zeleninu a sýr nakrájejte na větší kostky, přidejte sůl, olivy, olej a oregano. Dobře promíchejte.

Večeře: Zapečené cukety s rajčaty a sýrem čedar a čerstvý tmavý chléb

Potřebujete:

150 g cukety

70 g rajčat

šalotku

česnek

rozmarýn

30 g čerstvého vícezrnného chleba

Postup přípravy:

Cukety nakrájejte na širší pruhy, opečte na pánvi a dejte do zapékací misky. Na pánev vložte šalotku a na kostky nakrájená rajčata. Ochuťte solí a rozmarýnem, směs přidejte na cukety, zasypte sýrem čedar a krátce zapečte.

Kniha Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami je dílem odborníků ze serveru Dietavkrabicce.cz. Obsahuje 150 odborně sestavených a detailně popsaných receptů na jídla, vhodná pro krabičkovou dietu, fotografie těchto jídel a zkušenosti slavných, kteří již krabičkovou dietu vyzkoušeli. Součástí knihy je i vysvětlení principu krabičkové diety od výživového specialisty Mgr. Tomáše Lavického. Knihu vydalo nakladatelství Brána. www.dietavkrabicce.cz