TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: co byste řekli na prima čínu?

Vaření a recepty 17. ledna 2013

K pikantní číně údajně patří polosuché víno, které rozhodně nezabije její chuť. My necháváme výběr nápoje čistě na každém z vás.

Kuřecí chow mein

Potřebujete:

250 g nudlí

1 lžíci sezamového oleje

300 g kuřecích prsíček

2 lžíce oleje

3 stroužky česneku

svazek naťové cibulky

2 barevné papriky

150 g sójových klíčků

sójovou omáčku

sůl

Postup přípravy:

  1. V osolené vroucí vodě uvařte kuřecí prsa, vyjměte je z vody a nakrájejte na nudličky. Nudle uvařte v osolené vodě, sceďte je a promíchejte se lžící sezamového oleje.

  2. Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej, přidejte nudličky masa, lehce je opečte, pak přidávejte postupně na kousky nakrájené papriky, na plátky nakrájené stroužky česneku, nakrájené naťové cibulky a sójové klíčky. Společně opékejte 1-2 minuty, přidejte nudle, promíchejte, prohřejte a dochuťte sójovou omáčkou.

Wes Marshall, autor knihy „Co by měl vědět správný milovník vín“

„Pikantní pokrmy, ke kterým čína jistě patří, ideálně doplní polosladká evropská vína z Alsaska, Rakouska a Německa. Vhodnou odrůdou je mimo jiné Ryzlink, Veltlínské zelené, Tramín červený, Rulandské šedé a Muškát.“