Vídeňská roštěná
Potřebujete:
4 plátky z mladé nízké roštěnky
sůl
čerstvě drcený pepř
4 lžíce olivového oleje
4 středně velké cibule
1 lžíci sádla
několik kapek worcesterské omáčky
oříšek másla
Postup přípravy:
Maso na okrajích nařízněte nebo okraj odřízněte, naklepejte, osolte, opepřete a potřete olejem. Vložte ho do vhodné nádoby, těsně uzavřete potravinářskou fólií a nechte v chladu 1-2 dny rozležet.
Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozehřejte velkou pánev, potřete ji tence olejem, vložte roštěnky a pečte z každé strany cca 4-5 minut. Mezitím na druhé pánvi na sádle opečte cibuli. Hotové roštěnky vyjměte z pánve, dejte do tepla a do pánve přidejte oříšek másla, 5 lžic vody, worcesterskou omáčku a nechte přejít varem.
Roštěnky rozdělte na talíře, přelijte šťávou a posypte cibulkou. Podávejte s různě upravenými bramborami.