STEAKOVÝ TÝDEN: uzený steak s "vokem z vola"

Vaření a recepty 24. ledna 2013

Uzené maso stačí jen prohřát spolu s omáčkou a dobrota je na stole. Nezbytná volská oka dodají pokrmu ten správný šmak.

Uzené steaky s vejci

Potřebujete:

600–800 g uzeného masa (kotlety, kýty)

šťávu z 1/2 pomeranče

2 lžíce medu

1/2 lžičky pálivé papriky

1 lžičku barevného drceného pepře

1 lžičku sušeného podrceného rozmarýnu

4 lžíce oleje

4 vejce

Postup přípravy:

  1. V misce smíchejte pomerančovou šťávu se 2 lžícemi oleje, medem a kořením. Maso zbavte tučných částí, nakrájejte na asi 2 - 3 cm silné plátky, omočte je z obou stran v marinádě a nechte chvíli rozležet.

  2. Rozehřátou pánev potřete olejem, vložte do ní maso, zalijte ho zbytkem nálevu a z obou stran zvolna prohřejte. Zvlášť na pánvi upečte originální volská oka.