Rizoto se sýrem Gran Moravia
Potřebujete:
125 g dlouhozrnné bílé rýže parboiled
100 g sýru Gran Moravia
2 rozetřené stroužky česneku
1 l vývaru
1 cibuli
1 dcl bílého vína
pórek
zelené fazolky
zelený hrášek
zelenou nebo bílou papriku bez žeber a semen
mladé kukuřičky
spařená a oloupaná rajčata
4 ks kuřecích spodních řízků
worcesterskou omáčku
olivový olej
sůl
pepř
Postup přípravy:
Čerstvou zeleninu očistěte, omyjte a pokrájejte na menší kousky. Vše kromě rajčat a hrášku dejte do hrnce a krátce poduste. Na předehřáté pánvi rozpalte olivový olej, přidejte pokrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a zakápněte worcesterem. Těsně předtím, než je maso hotové, přidejte česnek a 30 vteřin ho lehce osmažte, aby nezhnědl.
V hrnci s rozpáleným olivovým olejem osmahněte dozlatova cibuli. Přidejte k ní rýži a pražte ji spolu s cibulí asi 1 minutu. Do hrnce přidejte maso, dušenou zeleninu a bílé víno, to nechte odpařit. Za stálého míchání pak postupně přilévejte vývar, dokud nebude rýže hotová.
Nakonec do směsi v hrnci přidejte na kostky nakrájená rajčata a hrášek a podávejte posypané sýrem Gran Moravia.