PĚT ODLEHČENÝCH DNÍ: prsíčka na thajský způsob

Vaření a recepty 6. ledna 2013

Kuřecí prsíčka můžete upravit na x způsobů. Dnes je zkuste po thajsku s červenou rýží, trocha exotiky neuškodí.

Thajská kuřecí prsíčka

Potřebujete:

300 g kuřecích prsíček

1 cibuli (šalotku)

3 lžíce sójové omáčky

2 lžíce bílého rýžového vína

2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek

2 lžíce prolisovaného česneku

1 lžičku cukru

drcený zelený pepř

špetku soli

sezamový olej na opečení

Na červenou rýži:

350 g rýže

1 papriku

1 čerstvou chilli papričku

1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru

5 stroužků česneku

mletou papriku

sůl

olej

Postup přípravy:

  1. Oloupanou cibuli nasekejte najemno, přidejte bylinky, sójovou omáčku, rýžové víno, česnek, cukr, sůl, trochu drceného zeleného pepře a dobře promíchejte. Do připravené marinády naložte omyté a osušené plátky z kuřecích prsou a nechte odležet přes noc v chladu.

  2. Druhý den si připravte červenou rýži. Na oleji orestujte nastrouhaný česnek, zázvor, nakrájenou papriku a čerstvou chilli papričku. Na závěr přidejte trochu mleté papriky a osolte. Přidejte rýži, přilijte vodu, aby sahala asi 2 cm nad rýži, přiklopte a přiveďte k varu. Jakmile stoupne rýže na hladinu, vložte vše do trouby vyhřáté na 180 °C, troubu vypněte a rýži v ní nechte asi 30 minut. Pak ji promíchejte velkou vidličkou.

  3. Maso zprudka opečte na teflonové pánvi s malou troškou sezamového oleje (asi 2 minuty z každé strany), pánev zakryjte poklicí, vypněte plamen a nechte stát 7 minut. Upečená prsíčka nakrájejte a podávejte s červenou rýží.