Snídaně: Křupavý chlebíček se šunkovou pěnou
Potřebujete:
30 g šunky
10 g másla
20 g žervé
sůl
50 g knäckebrotu
Postup přípravy:
Šunku umelte na jemném strojku, přidejte máslo, žervé, sůl a vyšlehejte. Hotovou pěnu mažte na knäckebrot.
Svačina: Šlehané podmáslí s banánem
Potřebujete:
200 g šlehaného podmáslí
50 g banánu
Postup přípravy:
Banán nakrájejte na větší kousky a smíchejte s vyšlehaným podmáslím.
Oběd: Řecká musaka s hovězím masem a cuketou
Potřebujete:
100 g hovězího zadního
olivový olej
šalotku
sůl
pepř
stroužek česneku
listovou petrželku
30 g rajčat
2 dcl mléka
10 g hladké mouky
10 g másla
1 žloutek
100 g cukety
Postup přípravy:
Na olivovém oleji orestujte šalotku, přidejte mleté maso, sekaný česnek a petrželku, okořeňte a přidejte na kostky nakrájené rajče. Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, tu zalijte mlékem a dobře provařte. Ochuťte solí a do vlažného krémového bešamelu přidejte jeden žloutek.
Cuketu nakrájejte na širší plátky a opečte na olivovém oleji. Dejte na dno zapékací misky, přidejte masovou směs a na závěr zalijte bešamelem se žloutkem. Pečte v troubě na 160 °C cca 40 minut.
Svačina: Jogurtovo-tvarohový krém s broskvemi
Potřebujete:
50 g bílého jogurtu (do 3 %)
50 g tvarohu
50 g broskví
Postup přípravy:
Jogurt smíchejte s vyšlehaným tvarohem a ozdobte broskvemi.
Večeře: Filety z pražmy královské na řecký způsob s rozmarýnovými bramborami
Potřebujete:
100 g filetů pražmy
mořskou sůl
olivový olej
čerstvé oregano
20 g šalotky
stroužek česneku
40 g rajčat
30 g černých oliv
citron
červené víno
100 g brambor
máslo
čerstvý rozmarýn
Postup přípravy:
Do rozpuštěného másla vložte sekaný čerstvý rozmarýn, přidejte vařené brambory a prohřejte.
Filety pražmy očistěte, potřete olivovým olejem a opečte, nejprve na kůži. Poté vyjměte a do pánve vložte nakrájenou cibuli s česnekem na plátky. Krátce orestujte a přidejte ostatní ingredience. Ochuťte, podlijte kapkou červeného vína a přidejte lístky čerstvého oregana.
Kniha Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami je dílem odborníků ze serveru Dietavkrabicce.cz. Obsahuje 150 odborně sestavených a detailně popsaných receptů na jídla, vhodná pro krabičkovou dietu, fotografie těchto jídel a zkušenosti slavných, kteří již krabičkovou dietu vyzkoušeli. Součástí knihy je i vysvětlení principu krabičkové diety od výživového specialisty Mgr. Tomáše Lavického. Knihu vydalo nakladatelství Brána. www.dietavkrabicce.cz