TÝDEN S KRABIČKOVOU DIETOU: co říkáte kuřecímu stehýnku?

Vaření a recepty 8. ledna 2013

Připravte si krabičky na další den, pokračujeme v dietě.

Snídaně: Tmavý chléb s játrovou paštikou

Potřebujete:

70 g tmavého celozrnného chleba

45 g játrové paštiky

50 g červené papriky

Postup přípravy:

Tmavý chléb potřete játrovou paštikou a ozdobte čerstvou paprikou.

Svačina: Chlazená jahodová polévka se smetanou

Potřebujete:

120 g jahod

50 g odtučněné smetany

třtinový cukr

limetku

mátu

Postup přípravy:

Jahody rozmixujte, přidejte smetanu, špetku cukru, lístky máty a dobře vychlaďte.

Oběd: Kuřecí stehno s nádivkou a omáčkou z lesních hub, s pažitkovými bramborami a okurkovým salátem

Potřebujete:

140 g kuřecího stehna

20 g housky

sůl

pepř

½ vejce

5 g másla

petrželku

muškátový květ

pažitku

140 g brambor

20 g lesních hub (lišky, hříbky)

20 g odtučněné smetany

10 g šalotky

140 g vařených brambor

150 g okurky

cukr

vinný ocet

Postup přípravy:

  1. Kuřecí stehno vykostěte. Housku nakrájejte na malé kostičky, lehce opečte, přidejte vejce, máslo, sekanou petrželku, sůl a muškát. Zabalte do rolády a upečte v troubě při 160 °C cca 35 minut.

  2. Do výpeku dejte nakrájenou šalotku a nakrájené houby, krátce orestujte a zalijte odtučněnou smetanou. Svařte na požadovanou konzistenci. Jako přílohu podávejte vařené brambory s pažitkou.

  3. Okurku oloupejte, nastrouhejte na nudličky, ochuťte solí, octem a cukrem a smíchejte salát.

Svačina: Pečené cukety s rajčaty a buvolí mozzarellou

Potřebujete:

80 g cukety

70 g rajčat

bazalku

sůl

pepř

olivový olej

30 g buvolí mozzarelly

Postup přípravy:

Cuketu nakrájejte na kolečka, na cuketu dejte kolečka rajčat, pokapejte olivovým olejem, přidejte lístky bazalky, sůl, pepř a mozzarellu. Zapečte v troubě na horní pečení cca 8 – 10 minut.

Večeře: Lososový krém s kořenovou zeleninou

Potřebujete:

50 g filetu z lososa

20 g kořenové zeleniny

5 g másla

10 g šalotky

1 dcl kuřecího vývaru

4 cl odtučněné smetany

listovou petrželku

sůl

pepř

citron

40 g toastového chleba

Postup přípravy:

Na másle orestujte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a šalotku. Přidejte na kostičky nakrájeného lososa. Zalijte vývarem, okořeňte a 10 minut povařte. Rozmixujte, přidejte smetanu, petrželku a dochuťte solí a citronovou šťávou. Toastový chléb na sucho opečte a podávejte k polévce.

Kniha Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami je dílem odborníků ze serveru Dietavkrabicce.cz. Obsahuje 150 odborně sestavených a detailně popsaných receptů na jídla, vhodná pro krabičkovou dietu, fotografie těchto jídel a zkušenosti slavných, kteří již krabičkovou dietu vyzkoušeli. Součástí knihy je i vysvětlení principu krabičkové diety od výživového specialisty Mgr. Tomáše Lavického. Knihu vydalo nakladatelství Brána. www.dietavkrabicce.cz