Snídaně: Tmavý chléb s játrovou paštikou
Potřebujete:
70 g tmavého celozrnného chleba
45 g játrové paštiky
50 g červené papriky
Postup přípravy:
Tmavý chléb potřete játrovou paštikou a ozdobte čerstvou paprikou.
Svačina: Chlazená jahodová polévka se smetanou
Potřebujete:
120 g jahod
50 g odtučněné smetany
třtinový cukr
limetku
mátu
Postup přípravy:
Jahody rozmixujte, přidejte smetanu, špetku cukru, lístky máty a dobře vychlaďte.
Oběd: Kuřecí stehno s nádivkou a omáčkou z lesních hub, s pažitkovými bramborami a okurkovým salátem
Potřebujete:
140 g kuřecího stehna
20 g housky
sůl
pepř
½ vejce
5 g másla
petrželku
muškátový květ
pažitku
140 g brambor
20 g lesních hub (lišky, hříbky)
20 g odtučněné smetany
10 g šalotky
140 g vařených brambor
150 g okurky
cukr
vinný ocet
Postup přípravy:
Kuřecí stehno vykostěte. Housku nakrájejte na malé kostičky, lehce opečte, přidejte vejce, máslo, sekanou petrželku, sůl a muškát. Zabalte do rolády a upečte v troubě při 160 °C cca 35 minut.
Do výpeku dejte nakrájenou šalotku a nakrájené houby, krátce orestujte a zalijte odtučněnou smetanou. Svařte na požadovanou konzistenci. Jako přílohu podávejte vařené brambory s pažitkou.
Okurku oloupejte, nastrouhejte na nudličky, ochuťte solí, octem a cukrem a smíchejte salát.
Svačina: Pečené cukety s rajčaty a buvolí mozzarellou
Potřebujete:
80 g cukety
70 g rajčat
bazalku
sůl
pepř
olivový olej
30 g buvolí mozzarelly
Postup přípravy:
Cuketu nakrájejte na kolečka, na cuketu dejte kolečka rajčat, pokapejte olivovým olejem, přidejte lístky bazalky, sůl, pepř a mozzarellu. Zapečte v troubě na horní pečení cca 8 – 10 minut.
Večeře: Lososový krém s kořenovou zeleninou
Potřebujete:
50 g filetu z lososa
20 g kořenové zeleniny
5 g másla
10 g šalotky
1 dcl kuřecího vývaru
4 cl odtučněné smetany
listovou petrželku
sůl
pepř
citron
40 g toastového chleba
Postup přípravy:
Na másle orestujte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a šalotku. Přidejte na kostičky nakrájeného lososa. Zalijte vývarem, okořeňte a 10 minut povařte. Rozmixujte, přidejte smetanu, petrželku a dochuťte solí a citronovou šťávou. Toastový chléb na sucho opečte a podávejte k polévce.
Kniha Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami je dílem odborníků ze serveru Dietavkrabicce.cz. Obsahuje 150 odborně sestavených a detailně popsaných receptů na jídla, vhodná pro krabičkovou dietu, fotografie těchto jídel a zkušenosti slavných, kteří již krabičkovou dietu vyzkoušeli. Součástí knihy je i vysvětlení principu krabičkové diety od výživového specialisty Mgr. Tomáše Lavického. Knihu vydalo nakladatelství Brána. www.dietavkrabicce.cz