Snídaně: Chléb s lučinou a ředkvičkami
Potřebujete:
50 g čtyřzrnného chleba
55 g lučiny
50 g ředkviček
Postup přípravy:
Na krajíček chleba namažte lučinu a poklaďte na kolečka nakrájené ředkvičky.
Svačina: Panna cotta s čerstvými hruškami
Potřebujete:
40 g smetany
1 plátek želatiny
5 g cukru
50 g hrušek
Postup přípravy:
Do smetany přidejte cukr a přiveďte k varu. Vypněte, vložte jeden plátek namočené želatiny a nechte rozpustit. Hmotu vlijte do vhodné nádoby a nechte vystydnout. Po zchladnutí vyklopte a ozdobte čerstvými hruškami.
Oběd: Vepřový perkelt „Mediterranean“ se šťouchanými bramborami
Potřebuete:
80 g vepřové plece
olivový olej
20 g cibule
rajčatový protlak
mletou papriku
10 g čerstvé papriky
10 g oliv
20 g rajčat
5 g kaparů
3 dcl zeleninového vývaru
oregano
140 g brambor
5 g másla
jarní cibulku
sůl
pepř
Postup přípravy:
Na oleji orestujte nakrájenou cibulku, přidejte maso nakrájené na kostky a krátce poduste. Přidejte protlak, mletou papriku, orestujte a podlijeme zeleninovým vývarem.
Rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte na větší kostky a vložte spolu s čerstvými paprikami k masu. Duste doměkka, ke konci přidejte olivy, kapary a čerstvé oregano, dochuťte solí a špetkou pepře.
Připravte si šťouchané brambory. Na másle orestujte jarní cibulku a vložte ji do vařených brambor. Lehce rozšťouchejte a dochuťte solí.
Svačina: Salát s kozím sýrem
Potřebujete:
50 g polníčku s rukolou
100 g míchané zeleniny (rajčata, papriky, okurka)
sůl
5 g medu
10 g balsamikového octa
olivový olej
30 g kozího sýra
Postup přípravy:
Polníček a rukolu smíchejte s nakrájenou čerstvou zeleninou, ochuťte dresinkem z balsamika, medu, oleje a soli. Navrch položte kolečko kozího sýra, které krátce před podáváním nechte lehce roztavit v troubě.
Večeře: Bulgur s krůtím masem a zeleninou
Potřebujete:
40 g bulguru
50 g krůtího masa
olej
šalotku
10 g kukuřice
10 g paprik
10 g rajčat
1 dcl zeleninového vývaru
Postup přípravy:
Na oleji orestujte šalotku, přidejte maso a papriku na kostičky. Orestujte, přidejte nakrájená rajčata, kukuřici, bulgur a zalijte zeleninovým vývarem. Nechte krátce povařit, promíchejte a dochuťte solí. Nakonec přidejte sekanou pažitku.