Potřebujete:
1/2 hlávky bílého zelí
1 červenou papriku
1 středně velký ananas
125 g másla
3 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce medu
3 stroužky česneku
pepř
sůl
kari koření
50 g ementálu
100 ml vývaru
1 lžičku nakládaného zeleného pepře
4 klobásky
petrželku
Postup:
Zelí nakrájejte na nudličky, omyjte a nechte odkapat. Ananas oloupejte, dřevnatý stonek odřízněte a dužinu nakrájejte na kostičky. Máslo s pepřem rozehřejte, přidejte nakrájenou papriku, zelí a duste asi 10 minut. Pak vmíchejte utřený česnek, ocet, med, sůl, pepř, ananas a duste dalších 10 minut.
Zelnou směs smíchejte s nastrouhaným sýrem, naloženým pepřem, přidejte špetku kari koření a podle chuti osolte.
Klobásky nařežte na povrchu do mřížky a opečte na másle. Na talíře upravte kopečky zelí a klobásky, zelí lehce posypejte nastrouhaným sýrem a ozdobte petrželkou. Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami.