Potřebujete:
250 g šitake
300 g čínského zelí
1 svazek mladé cibulky s natí
150 g drobných těstovin
2 stroužky česneku
1 citron
4 lžíce oleje
250 ml vody
2 lžičky sypkého zeleninového bujonu
2 lžičky solamylu
1 lžíci sladké sójové omáčky
1 lžičku ostré chilli omáčky
1 lžičku moučkového cukru
sůl
pepř
pažitku
Postup:
Na oleji zpěňte na plátky nakrájený česnek, přidejte nakrájené houby, osolte, opepřete, opečte a poduste doměkka. Ve vodě rozmíchejte bujon, krátce povařte, zahustěte solamylem rozmíchaným v trošce vody, vmíchejte sójovou a chilli omáčku.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, propláchněte je studenou vodou a nechte odkapat. Nasypejte je do mísy, přidejte nakrájené čínské zelí, cibulku, houby a vše zalijte prochladlou omáčkou. Směs promíchejte, podle chuti okyselte citronovou šťávou, oslaďte a posypejte pažitkou.