TÝDEN ZAMILOVANÝCH RECEPTŮ: sušená rajčata přidají pikantní chuť

Vaření a recepty 12. února 2013

Každopádně ochutnejte sušená rajčata. Je to fakt bomba!

Noky s bazalkovým pestem, šunkou a sušenými rajčaty

Potřebujete:

1 balení noků

0,8 dl extra virgin olivového oleje

60 g piniových semínek

60 g nastrouhaného parmazánu

1 velký svazek bazalky

1 stroužek česneku

sůl

mletý pepř

200 g sušené šunky

1 hrst sušených rajčat

1 lžíci olivového oleje

Postup přípravy:

  1. Bazalku, semínka a nakrájený oloupaný česnek rozmixujte na jemnou pastu, dochuťte ji solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec do pasty vmíchejte jemně nastrouhaný parmazán.

  2. Rajčata a šunku nakrájejte na širší nudličky.

  3. V pánvi na olivovém oleji krátce opečte šunku, přidejte k ní rajčata, noky, pesto a vše prohřejte, rozdělte na porce a podávejte.