HOVĚZÍ NUDLIČKY S KARI, POMERANČOVOU OMÁČKOU A ROZINKOVOU RÝŽÍ
Potřebujete:
400 g masa z roštěnce
2 lžíce kari koření
olej na opečení
sůl
tabasco
Na přílohovou rýži:
400 g dlouhozrnné rýže
30 g rozinek
1 lžíci oleje
sůl
pískový cukr
vývar
Na omáčku:
2 pomeranče
150 ml vývaru z bujónové kostky
100 ml pomerančové šťávy
sůl
pískový cukr
1 lžičku škrobové moučky
150 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
Očištěné maso naklepejte, nakrájejte na nudličky, promíchejte s kari a nechte v chladu půl hodiny odležet. Rýži a rozinky několikrát propláchněte, po okapání dejte do kastrolu a zakapejte je olejem. Směs osolte, ocukrujte, zalijte vývarem a duste za občasného potřásání nádobou doměkka.
Maso v horkém oleji opečte, osolte a zlehka polijte tabascem. Přendejte je na zahřátou plochou mísu, přelijte omáčkou, ozdobte pomerančovými kolečky a kopečky rýže.
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na kolečka. Polovinu vývaru povařte, doplňte pomerančovou šťávou, nepatrně osolte a dochuťte cukrem. Pak vše zalijte zbývajícím vývarem promíchaným se škrobovou moučkou, krátce povařte, odstavte a všlehejte smetanu.