TÝDEN ZAMILOVANÝCH RECEPTŮ: afrodiziakální celer nesmí v jídelníčku chybět

Vaření a recepty 17. února 2013

Že celer "staví" věděly už naše babičky. Vyzkoušejte, zač je toho loket, možná už nikdy nebudete chtít jinak.

Kuřecí nudličky na celeru

Potřebujete:

2 velká kuřecí prsa

1/2 většího celeru

1 velkou cibuli

2 stroužky česneku

2 lžíce hladké mouky

grilovací koření podle chuti

zeleninový vývar

olej

sůl

Postup přípravy:

  1. Celer omyjte, oloupejte a nakrájejte na nudličky nebo nahrubo nastrouhejte. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli najemno nakrájejte a orestujte na oleji. Přidejte k ní celer a krátce poduste.

  2. Maso osolte, posypte grilovacím kořením a přidejte ke směsi. Duste asi 15 minut a podle potřeby podlévejte vývarem. Když je maso měkké, směs poprašte moukou, promíchejte a vařte dalších 10 minut. Na závěr přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a podávejte s dušenou rýží.