SÝROVÝ TÝDEN: začínáme krůtí roládou s ementálem

Vaření a recepty 18. února 2013

Masové rolády jsou vděčné kuchařské téma. Když se povedou, chutnají báječně, a k tomu na servírovacím podnose skvěle vypadají.

Krůtí rolka s ementálem

Potřebujete:

600-700 g plátu masa z krůtích prsou

250 g listového špenátu

80 g ementálu

2 stroužky česneku

150 g libové anglické slaniny nakrájené na plátky

sůl

pepř

lžíci másla

Postup přípravy:

  1. Špenát přelijte vařící vodou a nechte okapat. Plát masa naklepejte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Pokryjte polovinou slaniny, špenátem a posypte sýrem. Stočte do rolády, zabalte zbylou slaninou a ovažte provázkem.

  2. Rolku vložte do pekáčku, podlijte vodou a upečte dozlatova. Nakonec dochuťte máslem. Opatrně nakrájejte a podávejte s bramborem nebo čerstvým salátem.