SÝROVÝ TÝDEN: ementál dodá fazolkám ten správný říz

Vaření a recepty 19. února 2013

Fazolky jsou zdravé a taky moc dobré. V kombinaci s rajčaty a ementálem nemají chybu.

Zelené fazolky s rajčaty a ementálem

Potřebujete:

400 g očištěných zelených fazolek

1/2 citronu

2 plechovky loupaných rajčat

2 lžíce olivového oleje

1 cibuli

4 stroužky česneku

1 feferonku

2 lžičky sladké mleté papriky

sůl

pepř

strouhaný tvrdý sýr ementál

zelenou petrželku

Postup přípravy:

  1. Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte nasekaný česnek a feferonku a ještě krátce opečte.

  2. Pánev odstavte z ohně, vmíchejte papriku a vzápětí nakrájená rajčata z konzervy. Dejte zpět na oheň a zvolna vařte asi 10 minut, až omáčka mírně zhoustne. Podle chuti ji osolte a opepřete.

  3. Mezitím vložte do vroucí osolené a citronem okyselené vody fazolky a uvařte je doměkka. Potom je sceďte, rozdělte na talíře, přidejte omáčku a posypte sýrem a zelenou petrželkou.