Zelené fazolky s rajčaty a ementálem
Potřebujete:
400 g očištěných zelených fazolek
1/2 citronu
2 plechovky loupaných rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 cibuli
4 stroužky česneku
1 feferonku
2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
pepř
strouhaný tvrdý sýr ementál
zelenou petrželku
Postup přípravy:
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte nasekaný česnek a feferonku a ještě krátce opečte.
Pánev odstavte z ohně, vmíchejte papriku a vzápětí nakrájená rajčata z konzervy. Dejte zpět na oheň a zvolna vařte asi 10 minut, až omáčka mírně zhoustne. Podle chuti ji osolte a opepřete.
Mezitím vložte do vroucí osolené a citronem okyselené vody fazolky a uvařte je doměkka. Potom je sceďte, rozdělte na talíře, přidejte omáčku a posypte sýrem a zelenou petrželkou.